Racefietsen bij Swolland

In 2017 organiseert Toerclub Swolland weer een ambitieus programma aan toertochten, clubritten en trainingen. In het voorjaar gaan we de conditie op peil brengen, in de zomer genieten we van het weer, in de herfst van de prachtige natuur om ons heen en in de winter lekker met de mountainbike op pad of de conditie op peil houden door spinning. Een beetje prestatief wordt daar af en toe niet bij geschuwd, maar wij blijven een toerclub, waar sfeer en veiligheid voorop staan. 

In clubverband is het gezellig, afwisselend en comfortabel rijden over de vele kleine binnenwegen rond Zwolle en ver daarbuiten. Onze routebepalers van de diverse tochten weten ze allemaal te vinden. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we onze conditie weer flink oppoetsen. 

Het programma is een mix van al jaren bekende ritten, die hun glans nog niet verloren hebben en een aantal nieuwe evenementen. Toerclub Swolland organiseert verschillende soorten tochten voor de racefietsers in het gehele seizoen.

Gemiddeld één keer per maand wordt op de zaterdag een clubrit georganiseerd voor alle clubleden, waarbij de organisatie ligt bij een of meerdere clubleden. Kenmerk is dat er bij voldoende belangstelling verschillende snelheidsgroepen worden gevormd en dat door het bestuur koffie met appelgebak wordt aangeboden bij de eerste pauze plaats. De clubritten starten meestal vanuit het restaurant bij DIFF Dance Centre. Op de andere zaterdagdagen wordt er vanuit verschillende startlocaties, afhankelijk van de vertrekrichting, gereden door de de SSOP groep (Swollanders Samen Op Pad).

Naast de clubtochten in het weekend zijn er ook vaste trainingsritten die elke week plaatsvinden in het seizoen, namelijk de  "Maandagmiddag en donderdagmiddag ritten", en de "Woensdagavondtochten" vanaf het Tango tankstation tegenover voormalig café  “de Vrolijkheid”.

Daarnaast organiseert de vereniging of een groep leden ook een aantal bijzondere evenementen. Dit kunnen speciale weekenden zijn in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld de Mergelheuvelland 2-daagse of het jaarlijkse buitenland weekend of zelfs een week in of naar het buitenland, zoals dit jaar de reis van Lourdes naar Santiago de Compostela. In principe worden deze laatste categorie tochten georganiseerd door een aantal leden, waarbij het bestuur financieel bijdraagt.

De meeste clubritten vertrekken vanuit Diff Dance Center in het basic Fit gebouw in Zwolle om 9.00 uur behalve waar anders aangegeven.

Meer informatie? 

Neem een kijkje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ToerclubSwolland. Hier vind je onder andere verslagen van onze tochten, foto’s van onze activiteiten en het programma. Of lees ons forum ook wel klepsite genaamd. Je kunt uiteraard ook bellen of e-mailen met een lid van het bestuur. Zie de Contact link bovenaan de pagina voor de namen en de telefoonnummers.

 

Onze sponsoren