Racefietsen bij Swolland

Jaarlijks organiseert Toerclub Swolland een ambitieus programma aan toertochten, clubritten en trainingen.
In het voorjaar brengen we de conditie op peil, in de zomer genieten we van het weer, in de herfst van de prachtige natuur om ons heen en in de winter gaan we lekker met de mountainbike op pad of houden we de conditie op peil met bijv. spinning.
Hoewel Swolland een toerclub is waar sfeer en veiligheid voorop staan, worden enige uitdaging en hogere snelheden soms niet geschuwd.

In clubverband is het gezellig, afwisselend en comfortabel rijden over de vele kleine binnenwegen rond Zwolle en ver daarbuiten. Onze routebepalers van de diverse tochten weten ze allemaal te vinden. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we onze conditie weer flink oppoetsen. 

Het programma is een mix van al jaren bekende ritten, die hun glans nog niet verloren hebben en een aantal nieuwe evenementen. Toerclub Swolland organiseert verschillende soorten tochten voor de racefietsers in het gehele seizoen.

Gemiddeld één keer per maand wordt op de zaterdag een clubrit georganiseerd voor alle clubleden, waarbij de organisatie ligt bij een of meerdere clubleden. Kenmerk is dat er bij voldoende belangstelling verschillende snelheidsgroepen worden gevormd. De clubritten starten meestal vanuit het restaurant bij DIFF Dance Centre. Op de andere zaterdagdagen wordt er vanuit verschillende startlocaties, afhankelijk van de vertrekrichting, gereden door de de SSOP groep (Swollanders Samen Op Pad).

Naast de clubtochten in het weekend zijn er ook vaste trainingsritten die elke week plaatsvinden in het seizoen, namelijk de  "Maandagmiddag en donderdagmiddag ritten", en de "Woensdagavondtochten" vanaf het Tango tankstation tegenover de Foodcourt bij afslag Zwolle Noord. En niet te vergeten de ladies-ritten op de dinsdagavond die eveneens vanaf de Tango starten. 

Daarnaast organiseert de vereniging of een groep leden ook een aantal bijzondere evenementen. Dit kunnen speciale weekenden zijn in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld  het jaarlijkse buitenland weekend of zelfs een week in of naar het buitenland, zoals dit jaar de reis naar Trier en de Vogezen. In principe worden deze laatste categorie tochten georganiseerd door een aantal leden, waarbij het bestuur financieel bijdraagt.

De meeste clubritten vertrekken vanuit Diff Dance Center in het basic Fit gebouw in Zwolle om 9.00 uur behalve waar anders aangegeven.

Meer informatie? 

Neem een kijkje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ToerclubSwolland. Hier vind je onder andere verslagen van onze tochten, foto’s van onze activiteiten en het programma. Of lees ons forum ook wel klepsite genaamd. Je kunt uiteraard ook bellen of e-mailen met een lid van het bestuur. Zie de Contact link bovenaan de pagina voor de namen en de telefoonnummers.