Nieuws & verslagen

Afgelopen zaterdag namen 20 Swollanders, waaronder 4 Swolladies, deel aan deze traditionele herfst clubtocht naar de Weerribben. Behalve een nieuw lid, konden we ook met vreugde Mr Toerfietser(*), Hans de Groot welkom heten, die na een jaar vol leed zijn opwachting maakte bij een Swolland clubrit.

In twee groepen werd gestart vanaf het Fitplaza gebouw, nadat de meesten eerst van de koffie van DIFF dance center genoten hadden. Via het Zwarte water werd met een zuidenwind naar Hasselt en Zwartsluis gefietst, waarna door wegwerkzaamheden in het centrum van Vollenhove een alternatieve route naar Blokzijl werd genomen. Hier kwam men in het gebied van het nationaal park de Weerribben. Afhankelijk van de groep werd via  Kalenberg en IJsselham of het Hamspad, Spagnahoek en de Rottige Meenthe de rusplaats bij Paviljoen Driewegsluis bereikt, alwaar het aangenaam vertoeven was met de door de club aangeboden koffie met appelgebak.

   

Na de pauze werd de tocht voort gezet door de meer bekende paden door de Weerribben, Muggenbeet, Thijssengracht, Giethoorn en de Blauwe Hand. Via Zwartsluis, Zwartewaterklooster en Genne werd Zwolle bereikt waarna de meesten na Berkum afscheid  namen om direct naar huis te gaan.

Mijn dank aan Henk H, Gerard N. Jan C. en Hennie H., hartelijk dank voor het meehelpen van het voorrijden van de twee groepen!

 

(*) Zie ook zijn blog voor een persoonlijk verslag van zijn deelname!

(**) met dank aan Hennie Haverink voor zijn foto's