Nieuws & verslagen

In Oostzaan eerst appeltaart en koffie, daarna fietsen we naar Bloemendaal aan Zee en via Haarlem en Amsterdam en Zaandam zijn we na 85 km weer in Oostzaan. Er is veel afwisseling van landschappen, de duinen, de polders en stedelijk gebied van  Haarlem.

 

Is er een pauze onderweg?

Na 42 km is er een lunchpauze ( voor eigen rekening) bij Kraantje Lek. Twee keer is er een rustmoment op de pont (gratis) over het Noordzeekanaal.

 

Zijn er nog klimmomenten?

Oostzaan ligt in Laag Noord-Holland, af en toe rijden we een dijk op en weer af, het fietspad door de duinen is glooiend en voor de echte klimmers is het Kopje van Bloemendaal een uitdaging ( klim van 600 meter, het steilste stuk is 9%). Je kunt ook dit “ heftige lusje” overslaan!

 

Wat is er nog meer te zien onderweg?

Spaarndam, hier staat het standbeeld van de held Hansje Brinker. We fietsen door het groene Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout. Het klimduin bij Kraantje Lek, het woordje duin geeft aan dat er een helling is, helaas alleen voor klimmers zonder fiets! We komen langs de “Mooie Nel” en rijden door recreatiegebied Spaarnwoude naar Amsterdam. De pont vaart ons over naar Zaandam

 

Voor vertrek naar Zwolle is er een warme maaltijd.

Ben jij nieuwsgierig naar de polders, de duinen en de zee?

Geef je bij voorkeur op via de door Swolland gebruikte app Cyql of per email naar Harry Timmer.