Nieuws & verslagen

Vanwege de door de regering opgelegde ‘harde Lockdown’ en bijbehorende beperkingen fietsen we dit jaar de Calorieëntocht in aangepaste vorm.

Wat hetzelfde is gebleven, is dat de rit toegankelijk is voor alle groepen fietsers binnen Swolland. Zowel MTB’ers als  gravelrijders en racefietsers zijn van harte welkom mee te fietsen.
De Calorieëntocht is een fiets-treffen waarbij gezelligheid voorop staat en de snelheid bijzaak is.
De route gaat over fietspaden en zandweggetjes, de racefietsers gaan uiteraard alleen over verharde wegen.

Het tempo zal rustig zijn zodat elke deelnemer mee kan rijden indien hij/zij de afstand van ca 60km (MTB/gravel) en 65km (race) aan kan. Uiteraard is het weer ook een mede bepalende factor en bij slecht weer kan de rit worden geannuleerd, hou hiervoor de Swolland website in de gaten.
De rit zal met inachtneming van de nieuwe covid regels worden verreden.

Een eventuele pauze is afhankelijk van de mogelijkheden die de horeca (Ossenstal) biedt, eventueel in de vorm van koffie ‘To Go’. Om niet onaangenaam verrast te worden en een eventuele hongerklop te voorkomen is het wel verstandig zelf voldoende eten en drinken mee te nemen!

Vertrek vanaf de Rode Hanzebrug om 10:00 uur

Ondanks de beperkingen kijken de toerleiders weer uit naar deze mooie tocht die al vele jaren op de kalender van Swolland staat. Begonnen als Schelpenpadentocht is deze rit omgedoopt tot Calorieëntocht omdat de schelpenpaden op de Veluwe werden vervangen door betonpaden en de calorieën er tijdens de feestdagen aan vliegen.
Op 27 december kun je al die calorieën er weer gezellig af fietsen!
Graag tot dan.

 

Sportieve fietsgroet,

Henk Groote (Race)
Ruud Woudstra (Gravel, MTB)

 

 

 

Onze sponsoren