Nieuws & verslagen

Zaterdag 25 september gaat de Herfsttocht van Toerclub Swolland dit jaar in noordoostelijke richting. Via Dedemsvaart en Elim omzeilen we Hoogeveen waarna het ‘hoogtepunt’ bereikt zal worden op de top van de VAM-berg bij het Drentse Wijster. Bij terugkomst in Zwolle zal de teller op ca 130 km staan.

Na de VAM-berg dalen we af naar Spier waar we de pauze houden bij Brasserie Spier. Hierna vervolgen we de tocht via het Nationaal Park Dwingelerveld en de Zwarte Dennen terug naar Zwolle.

Liefhebbers van een wat kortere rit van 90 km kunnen dit bij de start kenbaar maken en zullen na Dedemsvaart de afslag nemen naar Zuidwolde voor een eventuele koffiestop, om vervolgens bij Echten de route terug weer op te pikken.

De start van beide routes is om 09.00 uur vanaf Diff Dance Center aan de Middelweg. De standaard snelheid voor beide tochten met voorrijders is  28 km/h op de teller. Mocht er animo zijn voor een snellere of langzamere groep dan kan dit vóór de start in onderling overleg afgestemd worden.

LET OP: Consumpties tijdens deze tocht zijn voor eigen rekening.

Het GPX-bestand van beide routes kan binnenkort gedownload worden hier en via de klepsite.

Tot zaterdag 25 september.

Informatie: Hennie Haverink

 

Routes

De routes zijn hieronder ter download aangeboden.