Nieuws & verslagen

Na 7 maanden weer een clubrit!

Met wat afwegingen vooraf  t.a.v. Corona-maatregelen wachtten we s'ochtends in spanning af bij Diff Dance Centre.
Een half uur eerder dan we gewend zijn.
Vrijdag en zondag zou het prachtig weer worden. Zaterdag prima, maar meer bewolkt.
Hopelijk zijn zowel de starttijd als de weersverwachtingen in ons voordeel. Het voordeel dat de fietspaden rustig of zelfs vrij zijn van mooi weer-fietsers.

 

Eén voor één druppelen de Swollanders binnen bij het dancecenter. Niet iedereen begrijpt de Corona-looprichting, waardoor er bijna een aantal naar de danszaal lopen i.p.v. naar de koffie.
Maar het komt goed en uiteindelijk zijn we aan de start met 14 heren en 4 dames.

 

 


We kunnen splitsen in 2 groepen, waarvan een deel nog uitgebreid één of twee koppen koffie extra kan nemen aan de start, omdat zij in flink hogere snelheid richting Mander zullen gaan.
De andere groep zal bij Ommen en Beerzeveld in totaal van 4 leden afscheid nemen. Al met al belanden we met 14 personen voor koffie met appeltaart in het groene dal van de Mosbeek bij de watermolen van Bels.
Zoals gehoopt hebben we inderdaad vrijwel geen mooi weer-fietsers getroffen. En dat terwijl wij in alle rust konden genieten van de schoonheid van het Sallandse en Twentse land met prachtig, maar wellicht wat koeler weer. Ook bij de molen konden we nog genieten van het zonnetje op het terras. De terugweg trok de bewolking steeds verder voor de zon, maar pas bij het evaluatiedrankje bij de Golfclub kwam hier een heel klein spatje neerslag uit. 

 

 

 

Ach en daar maakt het allemaal niet meer uit.
A.v.B. bekent jarig te zijn en trakteert. We maken kennis met ons nieuwe lid Bram en evalueren nog even hoe zwaar de terugweg was met alle wind tegen. Alhoewel vooral Jan en Arnold recht van klagen hadden. Die hebben op de terugweg alle kopwerk tegen de harde westenwind voor hun rekening genomen. Echt top!
Het was ondanks enkele maatregelen weer een ouderwets gezellige clubrit.
Op naar de volgende!