Nieuws & verslagen

Het succes van de Vechtdal 4-daagse van vorig jaar waarmee Swolland, in de personen van Gerhard Hassink en Bennie van den Berg, de traditie van de meerdaagse buitenlandse fietsreizen na een korte onderbreking nieuw leven heeft ingeblazen, heeft geleid tot een nieuwe reis in 2020.  In oktober jongstleden hebben regelmatige deelnemers aan de diverse tochten op een informele avond de koppen bij elkaar gestoken om de mogelijkheden voor een dergelijke fietsreis voor 2020 te bespreken.


Op deze avond passeerden diverse ideeën voor wat betreft bestemming, periode, vervoer etc. de revue, waarna uiteindelijk op democratische wijze werd besloten om een rondreis te plannen vanuit de fraaie stad Trier in Duitsland (samen met Worms de oudste stad van ons buurland).

Na de info avond besloten al 15 aanwezigen zich definitief aan te melden voor de 6-daagse reis, waarmee de fietsreis definitief op de Swolland kalender is geplaatst.

Hoe ziet het reisprogramma eruit:
* Vertrek zal plaatsvinden op zaterdag 25 juli 2020 met personenauto’s en een
begeleiding bus (Iveco Camper van MM Travel) naar de jeugdherberg van Trier.
* Dezelfde middag vindt er een stadswandeling plaats onder leiding van een plaatselijke gids.
* Na de eerste overnachting in de JHB van Trier fietsen we op zondag 26 juli een tocht    richting Luxemburg en terug.
* Na een tweede overnachting in Trier fietsen we in 4 fraaie etappes (maandag t/m donderdag) langs de wijngaarden van de Moezel, de druk bevaren Rijn met o.a. de Loreley en het middelgebergte van de Hunsrück met een totale afstand van ca. 600 kilometer.
* Onderweg overnachten we in een hotel in Cochem (met diner in de stad) en in jeugdherbergen in Kaub en Idar-Oberstein.
*Na terugkeer in Trier dineren we nog in de JHB van Trier alvorens we ’s avonds terugkeren naar Zwolle.
*Tijdens de gehele reis vindt de verzorging plaats vanuit de begeleiding bus.
* Overnachtingen vinden plaats in tweepersoonskamers.
* De reissom is voorlopig bepaald op ongeveer 430 euro, afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers kan dit iets hoger of lager uitvallen.
* De fietstochten vallen onder de ongevallenverzekering van de NTFU

Voor deze fraaie en ongetwijfeld gezellige fietsreis zijn nog enkele plaatsen vrij, waarbij geldt; “wie het eerst komt, het eerst maalt”.
Dus lijkt het je leuk om eind juli volgend jaar met ons mee te fietsen in de fraaie Eifelstreek in Duitsland, meldt je dan aan bij:
Gerhard Hassink (
ghassink [AT] home [DOT] nl) of Bennie van den Berg (bgvandenberg [AT] outlook [DOT] com).
Vanwege de huidige man/vrouw verdeling in de aanmeldingen worden vooral vrouwelijke leden uitgenodigd om zich aan te melden, maar vanzelfsprekend hoeven de heren niet te schromen dit ook te doen!


Namens Swolland:
GERHARD HASSINK & BENIIE VAN DEN BERG