Nieuws & verslagen

Op 6 juli werd de Peperbustocht (een NTFU tocht) voor de tweede maal in deze vorm gereden.  Tegen de 150 fietsliefhebbers schreven zich in, bijna 90 deelnemers reden de 85 km, de rest koos voor de lange afstand 130 km.

De tocht werd onder prima weersomstandigheden gereden en de deelnemers waren enthousiast over de tocht en route die leidde door het Sallandse coulisselandschap en de weidsheid van de Noord-Westhoek. De deelnemers kregen bij de start een tegoedbon voor een consumptie die naar keuze ingewisseld kon worden bij een van de twee Horecagelegenheden Hotel Wildthout in Ommen of  Hof van Dalfsen te Dalfsen. Deze twee locaties waren ingericht als verzorgingspost.

Bijna 25 Swollanders hebben zich als vrijwilliger ingespannen om er voor de deelnemers een veilige en leuke tocht van te maken.

Om deze, toch nieuwe, tocht nog meer onder de aandacht van de toerfietser te brengen hebben we bij de NTFU het keurmerk Extra Goed Geregeld aangevraagd.

Tijdens de tocht zijn we dan ook beoordeeld door een inspecteur van de NTFU. De beoordeling was zeer positief omdat we voldeden aan alle gevraagde criteria.  Je moet dan denken aan organisatie, voorlichting, inschrijving, bewaking fietsenstalling, route bepijling, GPS track en routebeschrijving. De inspecteur vond het een prachtige route en noemde het een tocht met veel potentie.

Dat waren mooie woorden van de NTFU en deze werden later ook vergezeld met het eindrapport waarin we de toestemming kregen om de volgende editie onder het label: “Extra Goed Geregeld” te organiseren.

Hopelijk trekt dit keurmerk wat meer belangstelling van het toerfietserspubliek. Wil deze tocht levensvatbaar zijn, willen we meer deelnemers hebben.  Nu zijn er 25 vrijwilligers actief geweest voor 150 deelnemers. De verhouding van 1 vrijwilliger op 6 deelnemers was wel een beetje scheef.

Dit najaar zal een evaluatie richting moeten geven aan een volgende Peperbustocht.

 

Gerard Niens