Nieuws & verslagen

‘Aangezien onze blogger/schrijver Hans bij deze tocht niet aanwezig was, zal ik een korte impressie geven van deze Weerribbentocht.

Om 7.30 uur geeft de temperatuurmeter nog min 3 graden aan en ik zie even later dat Weer Online aangeeft dat een stijging van de temperatuur traag op gang zal komen. Verder zal er een behoorlijke NO wind staan. Het zal dus een frisse en winderige tocht gaan worden. Ik twijfel of ik wel mee zal gaan. Toch maar gereed maken en dan op weg naar de startplaats. Langzaam druppelen de Swollanders bij Diff binnen en als ik goed geteld heb zijn er 16 liefhebbers. Toerleider Jaap heet ons welkom en geeft aan dat Hennie de 28 km groep zal leiden en Jaap zelf de 25 km groep.

Het blijkt dat er 8 met de 25 groep mee gaan en 7 met de 28 groep. Juist er mist iemand, deze had thuis iets vergeten en zou bij Hasselt weer aansluiten.
Gelijk op de dijk naar Hasselt was de sterke wind al te merken en werd in onze groep, de 25 km, besloten om rond te gaan draaien en de krachten gelijk te verdelen. Na Zwartsluis een klein gedeelte met rugwind maar richting Blokzijl moest er weer flink worden gebuffeld. Je merkt dan dat de Weerribben een zeer open gebied is en dat de wind daar vrij spel heeft.
Kort voor Ossenzijl worden we ingehaald door de inmiddels 8 man sterke 28 km groep. Ruud besluit dat wisseling van een groep ook wel leuk is en tuft verder met ons mee naar Driewegsluis waar de koffiestop is. Ellen is inmiddels ook in haar uppie vanuit Emmeloord gearriveerd. Top hoor, want zij moest alleen de sterke wind trotseren.

Na de koffie zien we al een donkere lucht op ons toekomen, maar we rijden achter de bui om en merken dat we op de meeste stukken rugwind of zijwind hebben en dat fietst toch een stuk beter. Een behoorlijke regenbui bij Giethoorn is net voorbij getrokken, want hier liggen aardig wat plassen. We houden het echter niet droog. Net over de sluis bij Zwartsluis besluiten we toch maar even te schuilen voor een sneeuw- hagelbui.

Bij het inrijden van Zwolle splitst de groep zich en zit de Weerribbentocht er zonder pech en ongelukken weer op, thuis staat er 110 km op de teller.

Jaap bedankt voor deze mooie tocht.

Groeten Harry Timmer

 

(Dit verslag is eerder verschenen op de klepsite)