Nieuws & verslagen

Afgelopen zaterdag namen 20 Swollanders, waaronder 5 Swolladies, deel aan deze traditionele herfst clubtocht naar de Weerribben. 

In twee groepen werd gestart vanaf het Basic-Fit gebouw, nadat de meesten eerst van de koffie van DIFF dance center genoten hadden. Via het Zwarte water werd  naar Hasselt en Zwartsluis gefietst, waarna de weg bij Vollenhove over de dijk richting Blokzijl werd genomen.  Bij het Hamspad keerde ene Wim H. terug naar Zwolle vanwege een tijdsprobleem. Tot teleurstelling van alle mannen nam hij echter ook alle Swolladies met zich mee, die via Blokzijl en Muggenbeet een verkorte versie van de Weerribbentocht gingen doen. Hierna kwam men in het gebied van het nationaal park de Weerribben. Afhankelijk van de groep werd via  Kalenberg en IJsselham of het Hamspad en Ossenzijl de rusplaats bij Paviljoen Driewegsluis bereikt, alwaar het aangenaam vertoeven was met de door de club aangeboden koffie met gebak.

Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en mochten we in de regen na de pauze de tocht voortzetten door de meer bekende paden door de Weerribben, Muggenbeet, Thijssengracht, Giethoorn en de Blauwe Hand.    Via Zwartsluis, Zwartewaterklooster en Genne werd Zwolle bereikt waarna de meesten na Berkum afscheid  namen om direct naar huis te gaan. Helaas kon mede door de slechte weeromstandigheden ook een drietal lekke banden en een ketting probleem ervaren worden.

Voor een meer uitgebreid verslag zie de blog van onze fiets-chroniqueur Hans de Groot, hier te vinden.

Mijn dank aan Henk H. die de 25 km/uur groep leidde en de leden van de 28 km/uur groep die mij hebben geholpen om deze tocht tot een goed einde te brengen. 

 

Foto's: Hans de Groot.