Nieuws & verslagen

Deze klassieker op de Toerclub Swolland agenda wordt verreden onder de richtlijnen van de NTFU, dus wordt er met een tempo van 25 km/uur achter voorrijders gereden. We willen dan ook een grote groep Swolland fietsers, dames en heren, bereiken voor deze tocht. Om dit mogelijk te maken is er nu ook een korte variant mogelijk, deze afstand gaat na de eerste pauze terug naar Zwolle. Dus kunnen nog meer leden genieten van de tocht.

Zoals het gaat met een klassieker gaat de tocht grotendeels over bekend terrein. De tocht start richting de bossen en heuvels van het Sallandse land, daarna gaan we richting Drenthe over de kleine wegen en fietspaden. Als sluitstuk rijden we zoals zo vaak ‘door de wind’ weer terug via de Weerribben naar Zwolle.

Tijdens de tocht zijn twee pauzes opgenomen, zo na elke 50-55 km, zodat de innerlijke mens ook aan zijn trekken komt en de benen ook de nodige rust krijgen zo aan het begin van het seizoen.

De tocht wordt verreden onder leiding van een wegkapitein en een aantal voorrijders; dit houdt niet in dat zij ook continu op kop te vinden zullen zijn. Maar de wegkapitein is verantwoordelijk en houdt de snelheid onder controle.

Vertrek  : 9.00 uur

Waar     : restaurant DIFF Dance Centre, Middelweg 402

Afstand : ca 100 of 160 km

Routes

De routes zijn hieronder te downloaden:

 

Hieronder een indicatie van de route:

Informatie: Ruud Woudstra 038-4551029