Nieuws & verslagen

 • Calorieëntocht 27-12-2019

  Ook dit jaar weer deze mooie tocht over en door de bossen van de Veluwe. Dit jaar voor het eerst een Race en MTB versie. Dus voor iedereen geschikt. Beide afstanden zijn ca 70km en het vertrek is vanaf de Rode Brug. Vertrektijd is 0930 uur.  
  Dus is het voor iedereen goed te doen om gezellig mee te rijden.

  Met dank aan Henk Groote voor het Race deel van deze Swolland rit. 

  We rijden over beton- en schelpenpaden en pakken een paar stukken bospad mee in de MTB versie. 
  De afstand zal vanaf de start bij de Rode brug ruim 70 km zijn!!!! 


  Vertrektijd is 09.30 uur.


 • AANKONDIGING MEERDAAGSE FIETSREIS 2020 TRIER

  Het succes van de Vechtdal 4-daagse van vorig jaar waarmee Swolland, in de personen van Gerhard Hassink en Bennie van den Berg, de traditie van de meerdaagse buitenlandse fietsreizen na een korte onderbreking nieuw leven heeft ingeblazen, heeft geleid tot een nieuwe reis in 2020.  In oktober jongstleden hebben regelmatige deelnemers aan de diverse tochten op een informele avond de koppen bij elkaar gestoken om de mogelijkheden voor een dergelijke fietsreis voor 2020 te bespreken.


 • Verslag Peperbustocht 6 juli 2019

  Op 6 juli werd de Peperbustocht (een NTFU tocht) voor de tweede maal in deze vorm gereden.  Tegen de 150 fietsliefhebbers schreven zich in, bijna 90 deelnemers reden de 85 km, de rest koos voor de lange afstand 130 km.

  De tocht werd onder prima weersomstandigheden gereden en de deelnemers waren enthousiast over de tocht en route die leidde door het Sallandse coulisselandschap en de weidsheid van de Noord-Westhoek. De deelnemers kregen bij de start een tegoedbon voor een consumptie die naar keuze ingewisseld kon worden bij een van de twee Horecagelegenheden Hotel Wildthout in Ommen of  Hof van Dalfsen te Dalfsen. Deze twee locaties waren ingericht als verzorgingspost.


 • SSOP op zaterdag (RACE)

  Sinds jaar en dag fietst de SSOP (Swolland Samen Op Pad) op de zaterdagochtenden diverse tochten in de wijde omgeving van Zwolle, met een afstand van 100-150 km en een snelheid van 28 km/h op de teller.

  Vanaf half september sluit ook de 'woensdagavond trainingsgroep' op de zaterdagochtenden aan bij de startlocatie Mc Donalds. Zij fietsen echter een kortere afstand maar met hogere snelheid (30+).
  Omdat er vanwege de invallende duisternis op de woensdagavonden geen langere ritten meer mogelijk zijn en er toch de behoefte is om eens per week met een hogere snelheid te kunnen fietsen is tot deze oplossing besloten.


 • J&J Tocht, donderdag 5 september 2019

  Waar gaat de tocht naartoe en hoeveel km is de J&J toer?

  De start is in Oostzaan en we rijden via Bloemendaal naar de zee en na 85 km zijn we weer in Oostzaan.

   

  Is er een pauze onderweg?

  Naast een lunchpauze (€ 15.00 voor eigen rekening) bij ’t Eindpunt in Bloemendaal aan Zee is er twee keer een rustmoment op de pont (gratis) over het Noordzeekanaal.


RSS feed race

feed-image

Onze sponsoren