Nieuws & verslagen

 • De Salland-Twente-Toer

  Na 7 maanden weer een clubrit!

  Met wat afwegingen vooraf  t.a.v. Corona-maatregelen wachtten we s'ochtends in spanning af bij Diff Dance Centre.
  Een half uur eerder dan we gewend zijn.
  Vrijdag en zondag zou het prachtig weer worden. Zaterdag prima, maar meer bewolkt.
  Hopelijk zijn zowel de starttijd als de weersverwachtingen in ons voordeel. Het voordeel dat de fietspaden rustig of zelfs vrij zijn van mooi weer-fietsers.


 • Openingsrit 29 februari 2020

  Het wegseizoen van Toerclub Swolland wordt weer traditioneel geopend met de openingsrit.
  Deze rit is een goed alternatief voor de “Ster van Zwolle” en ook een stuk aangenamer.
  Een rit, uiteraard zonder oponthoud door verkeerslichten, die voornamelijk door de bossen van de Veluwe zal gaan in de richting van Vierhouten waar de warme drankjes en het appelpuntje klaar zullen staan.
  Voor de verschillende groepen in onze club zijn er evenzoveel mogelijkheden om mee te doen.

  De handbikers starten om 9.45 uur bij de Ossenstal, Ossenweg 10, 8161 PZ Epe voor een tocht over verharde wegen. Afstand: 33 km.

  De MTB-ers starten bij de Hanzeboog. Beter bekend als de Rode Brug voor een tocht die afwisselend over hobbels en bobbels maar ook relatief vlakke stukken gaat. Afstand: 80 km.

  De toerfietsers starten om 9.00 uur bij “DIFF Dance Center”, Middelweg 400, 8031 VX Zwolle. Zij fietsen achter voorrijders en hebben de keuze uit een snelle route en een toeristische route waar de snelheid lager ligt, niet sneller dan 25 km/u, aangepast aan de wensen van de groep. De route gaat ook langs de rode brug (± 9.15 uur), zodat je daar ook kan aanhaken. Afstand 90km.

  Als je start bij de rode brug (mtb-ers en aanhakers), geef dit dan even door voor zaterdagmorgen 8.00 uur via openingsrit [AT] swolland [DOT] nl  i.v.m. de bestelling voor de appelpunt.

  Als je rustig doorrijdt ben je om ± 14.00 uur weer in Zwolle, ruim op tijd voor de finish van de “Ster”.

  Kijk op de Klepsite of deze tocht doorgaat!
  Informatie bij: Toon Oonk


 • AANKONDIGING MEERDAAGSE FIETSREIS 2020 TRIER

  Het succes van de Vechtdal 4-daagse van vorig jaar waarmee Swolland, in de personen van Gerhard Hassink en Bennie van den Berg, de traditie van de meerdaagse buitenlandse fietsreizen na een korte onderbreking nieuw leven heeft ingeblazen, heeft geleid tot een nieuwe reis in 2020.  In oktober jongstleden hebben regelmatige deelnemers aan de diverse tochten op een informele avond de koppen bij elkaar gestoken om de mogelijkheden voor een dergelijke fietsreis voor 2020 te bespreken.


 • Calorieëntocht 27-12-2019

  Ook dit jaar weer deze mooie tocht over en door de bossen van de Veluwe. Dit jaar voor het eerst een Race en MTB versie. Dus voor iedereen geschikt. Beide afstanden zijn ca 70km en het vertrek is vanaf de Rode Brug. Vertrektijd is 0930 uur.  
  Dus is het voor iedereen goed te doen om gezellig mee te rijden.

  Met dank aan Henk Groote voor het Race deel van deze Swolland rit. 

  We rijden over beton- en schelpenpaden en pakken een paar stukken bospad mee in de MTB versie. 
  De afstand zal vanaf de start bij de Rode brug ruim 70 km zijn!!!! 


  Vertrektijd is 09.30 uur.


 • SSOP op zaterdag (RACE)

  Sinds jaar en dag fietst de SSOP (Swolland Samen Op Pad) op de zaterdagochtenden diverse tochten in de wijde omgeving van Zwolle, met een afstand van 100-150 km en een snelheid van 28 km/h op de teller.

  Vanaf half september sluit ook de 'woensdagavond trainingsgroep' op de zaterdagochtenden aan bij de startlocatie Mc Donalds. Zij fietsen echter een kortere afstand maar met hogere snelheid (30+).
  Omdat er vanwege de invallende duisternis op de woensdagavonden geen langere ritten meer mogelijk zijn en er toch de behoefte is om eens per week met een hogere snelheid te kunnen fietsen is tot deze oplossing besloten.


RSS feed race

feed-image

Onze sponsoren