Nieuws & verslagen

 • J & J Toertocht 13 september

  Donderdag 13 September organiseerde onze Oostzaanse  Swollanders  voor de 8e keer deze Toertocht door Noord Holland. 15 goed gemutste Swollanders waaronder 2 debutanten vertrokken ’s ochtends  tussen half negen en negen uur vanaf Mac Donald naar Oostzaan, een plaatsje onder de rook van Zaandam. Onze leider had een duidelijk vervoersschema gemaakt dus er was niemand  die op de fiets naar de Oostzaan moest. In onze auto zaten de 2 debutanten en een Bianchi berijder, in de andere voertuigen hadden de oud gedienden plaats genomen.  Laten de debutanten nu als eerste voor de deur van onze Oostzaanse Swollanders aankomen, dat betekende een mooie privé parkeerplaats en normaal gesproken de gele trui. Toen alle coureurs waren binnen gedruppeld en waren voorzien van koffie met een heerlijke appelpunt (gebakken door één van J’es) kregen we een uitgebreide lezing van de vrouwelijk J.   over de route en de bezienswaardigheden die we zouden passeren gevolgd door een luid applaus.  Om 11 uur vertrokken we fietsend in een lange sliert van 17 Swollanders door de wijk richting  Zaandam. We passeerden op het industrieterrein van Zaandam de vestiging van de grootste kruidenier van ons land Appie Hein. Verder reden we op voldoende afstand langs het nieuwe high tech. Hotel van Justitie (P.I.) waar 667 gedetineerden te gast kunnen zijn. We reden langs de Zwarte Markt en via een mooi fietspad “de Zeestraat” reden we naar Wijk aan Zee waar we in de verte de torens van de Hoogovens konden zien. Bij Wijk aan Zee doken we het fietspad op door de Waterleiding duinen. Er werden ons wilde dieren in de duinen beloofd, nu die zijn we ook tegen gekomen. Grote Schotse Hooglanders en Wilde paarden hebben we vanaf de racefiets kunnen aanschouwen, het leek wel op een fiets safari.  Uiteindelijk bereikten we via een prachtige duinrit Egmond aan Zee en konden we de zee zien. In Egmond aan Zee gingen we snel op ons doel af, het restaurant de Zilte Zoen, waar we een heerlijke lunch in de zon met zicht op de zee gebruikten.   


 • Kleine (laatste) editie Mh2d-groep Piethaan

  Onder uitstekende weersomstandigheden hebben Hans M, Jannes M, Henk H en ik deelgenomen aan de Mergelheuvelland 2-daagse 2018. Vanaf 1994 is Swolland elk jaar afgereisd naar Zuid-Limburg om daar te genieten van de natuur, de vlaaien en de gastvrijheid van deze mooie stukjes Nederland en over de grens. Henk H. en ik hebben beide vanaf het begin bijna alle edities meegemaakt.

  M.u.v. de eerste 2 jaar stond steeds de Mergelheuvelland 2-daagse op het programma. Terwijl de groep die de laatste jaren bivakkeert in de Mechelerhof groeide, schommelde de bezetting van de groep Piethaan tussen de 5-10 personen. Door afvallers op het laatste moment bleven er van deze groep dit jaar nog 4 over, waarmee de ondergrens voor voortzetting nu wel is bereikt. Het plezier was er niet minder om.   


 • GPX bestand SSOP Vierhouten 90 km 19/09/19

  Vanwege een technisch probleem is de klepsite op dit moment buiten werking.  Het GPX bestand van de SSOP rit van wo 19 september (90 km naar Vierhouten) kan hier gedownload worden:

   


 • za 13 oktober: Sluitingsrit van het wegseizoen.

  Het wegseizoen wordt afgesloten met de Sluitingsrit.  Er wordt gereden in twee groepen met voorrijders. 
  - groep 1 rijdt 25 km/uur over een afstand van 75 km, 
  - groep 2 rijdt met 28 km/uur over een afstand van 100 km.

  De 100 km groep rijdt over diverse bergen (Lemelerberg-Holterberg-Luttenberg).

  De leden kunnen er ook voor kiezen op eigen gelegenheid dus in eigen tempo naar restaurant “In de Tonne” in Hellendoorn te komen. De groepen achter voorrijders zullen daar ongeveer om 11.15 uur arriveren.

  We vertrekken om 09.00 uur bij Restaurant DIFF dance centre in Zwolle Noord.

  Informatie bij: Henk Hofstee, Harry Timmer en Arnold van Bekkum

  Het GPX bestand kan hier gedownload worden:RSS feed race

feed-image