Nieuws & verslagen

Zaterdag 6 april staat de nieuwe fietstocht 'Omloop van Salland' op het programma.

Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf Café De Baron in Heino. De finish ligt 78 km ‘verderop’ bij Bierencafé De Zuiderbuur aan de Grotestraat 28 in Raalte. De tocht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de buren CRT Raalte en FTC Heikera Heino.

 

De lente is het seizoen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Niet zelden zijn de kasseien de scherprechters in deze befaamde eendaagse ritten. In Salland kennen we deze kasseienritten niet, maar klinkerwegen hebben we wel! 

Met de nieuwe Omloop van Salland, onze gezamenlijke openingskoers van het seizoen, kan iedereen iets van de sfeer van die klassiekers opsnuiven. De Omloop kent een open inschrijving: iedereen kan zelfstandig of in groepjes de route fietsen.

 

Klinkerwegen

De is route is 78 km lang, bepijld (en als GPS-routes beschikbaar) en voert voor zo’n 28 km over klinkerwegen, waaronder De Steege en Hellendoornseweg in Mariënheem, Terborgweg in Luttenberg, Haarweg en Twentseweg in Heino, Molenhoekweg in Hoonhorst en Rietbergweg in Wijhe. 

Ook de Hagenvoorde en Het Nijenhuis onder Wijhe ontbreken natuurlijk niet. Omdat de verbindende wegen normaal verharde (asfalt)wegen zijn, is de tocht voor alle fietsen toegankelijk. 

 

Doe mee!

CRT Raalte en FTC Heikera zorgen voor een sfeervolle ambiance. Start- en finishlocatie worden in Vlaamse sferen gebracht. De klinkerstroken worden met naam, classificatie en lengte aangekondigd. Heb je Strava, dan kun je op twee hobbelige wegen je krachten meten met anderen. 

Bij de finish zorgt Bierencafé De Zuiderbuur in Raalte dat er een welverdiend (evt. alcoholvrij) Belgisch biertje op je wacht (tegen inlevering deelnamecoupon). 

 

Graag tot zaterdag 6 april in Heino (en Raalte)!

Meer informatie: johnruiter [AT] ziggo [DOT] nl, t 06 50 85 99 60.

 

www.heikera.nl

www.crtraalte.nl