Nieuws & verslagen

Toerclub Heerde organiseert ook dit jaar, op zaterdag 24 november, de Rabobank Veld Toer Tocht (RVTT) met verschillende afstanden.

De RVTT is een sportief en recreatief MTB evenement in de mooie natuur van de Noord Veluwe, voor een zo breed mogelijke groep mountainbikers, die een aansprekende sportieve prestatie willen leveren. De wielersportbond NTFU heeft de RVTT erkend en aangemerkt als een tocht die  “extra goed is geregeld”! De RVTT voert de deelnemers over verschillende soorten terreinen: single tracks, langzaam oplopende paden, heide en pittige klimmetjes.

 

Vier afstanden

Het evenement kent vier afstanden: 30, 50, 60 en 75 km. Daardoor kunnen zowel beginnende als meer geoefende mountainbikers goed aan hun trekken komen.

Tussen 9 en 10 uur kunt u starten voor de 60 km en 75 km tocht. Deelnemers aan de 30 km en 50 km tocht kunnen starten tussen 9 en 10.30 uur. In de routes zijn twee verzorgingsposten opgenomen. Verder zijn medewerkers van Dickhof Rijwielen Oosterwolde paraat om, waar nodig, technische assistentie te verlenen.

 

Kosten voor deelname

De deelnamekosten zijn voor alle afstanden gelijk en bedragen 7 euro per deelnemer. NTFU leden ontvangen 2 euro korting op vertoon van hun pasje. Om het mountainbiken voor jeugdigen tot 18 jaar te promoten is deelname voor hen gratis. Wel moeten zij zich voor de start even inschrijven.

 

Stichting Schaapskooi Heerde Epe

Toerclub Heerde draagt 1 euro per deelnemer af aan de Stichting Schaapskudde Heerde Epe. Deze stichting heeft als doel om de schaapskudde in stand te houden. Toerclub Heerde heeft zich als sponsor voor drie jaar gemeld omdat zij de doelstelling van de stichting volledig onderschrijft.

 

Start en finish

Bij het clubgebouw van de Voetbalvereniging Heerde aan de Veldweg te Heerde. De route naar de startlocatie is met borden aangegeven. Zowel op de startlocatie als op de routes is EHBO aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om te douchen.

 

Voorzitter Gerrit van Gelder van de commissie RVTT:

“We zijn met veel vrijwilligers druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de RVTT. We doen er alles aan om het evenement ook dit jaar weer tot een succes te maken. Dus mountainbikers: maak gebruik van deze buitenkans en doe mee!”