Nieuws & verslagen

Elk jaar organiseert Toerclub Swolland de Swolsebostocht. Deze tocht staat al sinds vele jaren op de kalender van Swolland en wordt steevast gehouden in de maanden november en februari.

Voor de MTB’ers zijn dit de unieke tochten in het na- en voorjaar.  De routes lopen door bos en over heidevelden. Dankzij de zandgrond zijn de routes ook bij nat weer goed berijdbaar. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden van 30, 45 en 60 km zodat deze tocht voor iedereen wat te bieden heeft.  De route loopt hoofdzakelijk over bospaden en single tracks.

Veldfietsen is een vorm van overwinteren voor de toerfietsers die koude, regen, sneeuw, wind en meestal zwaar terrein niet schuwen. De tochten gaan over zandwegen en paden in veelal zeer fraaie gebieden, die deels alleen met speciale toestemming toegankelijk zijn. Voor de rijders blijft op deze manier de basisconditie behouden of wordt deze verkregen en dat maakt de start van het wegseizoen een stuk aangenamer. Ook is het voor MTB'ers een extra uitdaging om deze routes onder zware omstandigheden te rijden.

De Swolsebostocht start vanaf de sportkantine WZC, gaat van daaruit de noordelijke Veluwezoom op en heeft een zuidelijke lus door het Zwolse Bos. Door het heuvelachtige karakter is er sprake van een mooie en pittige tocht. Elk jaar worden de routes aangepast aan de aanwezige omstandigheden en mogelijkheden, waardoor er elk jaar weer nieuwe uitdagingen in de route zitten.

Voor de organisatie van deze tochten staat een team van meer dan 70 vrijwilligers van Toerclub Swolland klaar om parkeerterreinen, oversteekplaatsen en verzorgingsposten te bemannen. Kwaliteit van de tocht staat voorop en werd door de NTFU gewaardeerd met een “Extra goed geregeld” classificatie. 

Bij de start is een technische hulppost aanwezig om kleine fietsproblemen op te lossen. Op de 2 verzorgingsposten wordt sportdrank, bouillon en koek aangeboden. Tevens is EHBO aanwezig. Bij de start en finish is een bewaakte fietsenstalling aanwezig! Dus geen zorgen tijdens het inschrijven, het napraten of het douchen.

Let op: Tijdens de tocht zullen foto's door een of meer clubleden worden gemaakt, die na afloop op de Swolland website getoond zullen worden. Door deelname aan deze tocht stemt  u hier mee in. Mocht u bezwaar hebben tegen een of meer foto's waarop u staat, kan u per e-mail onze webmaster verzoeken de foto('s) te verwijderen onder vermelding van de foto nummer(s).

Na afloop kan de fiets schoongespoten worden en zijn er warme douches beschikbaar. Inschrijven kan met behulp van Scan&Go, handmatige inschrijving of via voorinschrijving .

Vertrek: 
9.00-10.30 uur (30 en 45 km) 
9.00-10.00 uur (60 km)

Startplaats: 
Clubgebouw WZC, Wapenveld.

Inschrijven:
Via Scan & Go op de dag zelf, met een inschrijvingskaart of via voorinschrijving.

Routes bestand:

Het GPS bestand kan nu niet meer hier gedownload worden:

 

 

Informatie: Herman Oolman, Carlijn Bolding en Gerrie Hettinga of mail naar veldtocht [AT] swolland [DOT] nl

 

 

 

* Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart
* Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers
* Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag
* Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming
* Blijf op de paden en geef natuur de ruimte

 

 

Routes

Hieronder een indicatie van de route van vorig jaar:

Info: Carlijn, Gerrie en Herman