Nieuws & verslagen

Samen met een groepje enthousiaste ambtenaren (ja, die bestaan echt) is Swolland er opnieuw in geslaagd om een aantrekkelijke Peperbustocht te organiseren. Het was het laatste jaar van die samenwerking. Volgend jaar neemt Nijmegen het stokje over van gemeente Zwolle. Op vrijdag konden de ambtenaren tijdens hun landelijke Ambtenaren Toertocht genieten van de routes over de Sallandse heuvels en langs Vecht en Regge. De weersverwachting voor zaterdag was goed, de bezetting door de vrijwilligers was geregeld, dus Swolland was klaar voor een stevig aantal deelnemers.

Tijdens het inschrijven werd al duidelijk dat het geen hoge score zou worden. Deelnemers druppelden regelmatig binnen, maar echt grote groepen zijn niet langs de inschrijftafel gekomen. De deelnemers die wel van start zijn gegaan, waren enthousiast over de diverse routes. Het weer bleef goed, ondanks een iets aantrekkende wind. Iedereen kon na de tocht nog even lekker napraten bij de Pelikaan: Perfecte locatie! Veel complimenten ontvangen van de deelnemers. Dat hier en daar wat pijlen vernield waren, werd voor lief genomen als een onvermijdelijk gegeven. Dus zowel voor de deelnemers als voor de organisatie aan het eind van de dag een positief gevoel, vooral ook omdat de calamiteitentelefoon de hele dag stil is gebleven. De deelnemers aan de Homeride hebben een mooie laatste echte training gehad.

Dat het aantal deelnemers bescheiden bleef is eigenlijk het enige, maar wel cruciale, minpunt? De teller stopte bij ongeveer 200 deelnemers. Jammer dat niet meer mensen hebben kunnen genieten van deze mooie tocht. In de evaluatie zullen wij met elkaar nog eens nadenken of wij zelf nog zaken kunnen verbeteren of dat in die periode al zo veel activiteiten zijn dat een dergelijke tocht niet meer past in de diverse agenda's. Zeker omdat wij volgend jaar de tocht volledig op eigen kracht organiseren moeten wij een goed plan hebben en daar tijdig mee aan de slag gaan. Ook zullen wij het in een volgende versie zonder het voorvoegsel Salverda moeten doen. Na vele jaren heeft deze sponsor aangegeven dat zij andere keuzes maken in hun sponsorbeleid. Wij zijn Salverda dankbaar dat zij Swolland gedurende een lange periode hebben gesteund en respecteren dat er op enig moment andere keuzes gemaakt worden.

Afsluitend een welgemeend "Bedankt" voor de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet. Het was hartverwarmend om alle reacties op de algemene oproep te ontvangen. Het geeft aan dat de betrokkenheid van de leden nog steeds groot is. Daar wordt wel eens anders over gedacht, maar deze keer heb ik zelf kunnen ervaren dat die betrokkenheid er wel degelijk is, als het maar gaat om een afgeperkte activiteit. Kortom: genoeg stof om als organisatie over na te denken, maar gelukkig met een over het algemeen positief gevoel over de Salverda Peperbustocht 2017.

Suggesties en feedback blijven welkom via peperbustocht [AT] swolland [DOT] nl

Namens het organisatieteam,
Frens Luning.

Een leuk artikel met foto's staat op de website van Sportief Zwolle.