NTFU tochten

Net buiten Zwolle, in het Westerveldse bos werd exact 10 jaar geleden een mountainbikeroute aangelegd met hulp van de Provincie Overijsel, gemeente Zwolle. Om zowel dit lustrum te vieren en ook om de vernieuwde route in het zonnetje te zetten organiseert Toerclub Swolland op zaterdag 5 oktober een MTB festival op Westerveld speciaal gericht op de mountainbikers uit Zwolle en omgeving.

In het weekend  van 15 september stond weer ons jaarlijks uitje naar Limburg gepland met een deelname aan de Mergelheuvelland 2 Daagse. Met 18 aanmeldingen een mooi groepje en voldoende om 3 huisjes te huren  op de Mechelerhof.


Dit jaar was het een bijzonder jaar wat samenstelling betreft want er waren evenveel dames als heren en ook het aantal racers (of personen die  dit wel eens wilden proberen) was groot. Met een prachtige nazomer werd er vrijdagavond traditioneel buiten gegeten met door de kookstaf  klaargemaakte pasta. Tegen de avond was iedereen binnen en werden de  plannen voor het komend weekend op tafel gelegd. De racers hadden de luxe om direct vanuit het huisje op de route te starten. De MTB-ers stonden voor de keuze om eerst met auto naar start  te rijden of een extra 40 km over het zwarte asfalt op de fiets af te leggen. Zo ontstonden er verschillende groepjes die elkaar later op de route weer tegen zouden komen.


Het limburgse land is prachtig om in te fietsen en hoewel we ondertussen de MTB routes aardig kennen blijft het een genot om om deze zware hoogtemeters te pakken. Met voor de zaterdag de keuze uit 35, 50, 70 of 100 km was er voor ieder een geschikte route en bij de finish kwamen we nagenoeg tegelijk aan om lekker na te genieten van de vaak stoffige tocht. Ook de racers vonden hun weg naar de finish en reserveerden nog wat energie om het laatste stuk naar het huisje te volbrengen. Moe van deze eerste dag werd er 's avonds gegeten in Vaals of lekker makkelijk op de Mechelerhof zelf. De zondag werd gezamelijk gekozen voor de kortere 35 km route hoewel een aantal met aan- en afrijden toch weer over de 80 km wisten te komen. Zondagmiddag was iedereen weer klaar voor vertrek naar Zwolle. Het was weer een prachtig weekend, dat zonder al teveel voorbereidingen en een beetje improvisatie weer geslaagd genoemd mag worden.

Herman

Nadat het vorig jaar niet gelukt is om een Start2Bike voor MTB te organiseren, hadden we dit jaar gelukkig al snel een kartrekker en wat enthousiaste hulptrainers gevonden. Helaas ging de trainersdag van de NTFU op het laatste moment niet door vanwege koude weersomstandigheden. We besloten daarop zelf in een paar uurtjes de oefeningen door te nemen en locaties erbij uit te zoeken.

Er zijn flyers gemaakt en rondgebracht bij diverse fietsenwinkels en sportzaken en ook in de lokale krant heeft een wervend stukje gestaan. Het was nog even spannend of we aan de minimale 6 deelnemers zouden komen, maar uiteindelijk is dat met 9 ruim gelukt.

Lakebike Challenge 2018 in Best (2-3 juni)

 

Begin 2018, toen je voeten nog bevroren als je ging fietsen, kwam in de MTB Swolland fietsgroep-app een bericht van Elise wie er zin had om mee te doen met een 24-uurs MTB tocht. Dat lijkt wel een gave uitdaging en een mooi doel om voor te gaan trainen, dachten 8 enthousiaste MTB-ers.

Eind maart werden, onder het genot van een biertje, in de Hetebrij de eerste globale voorbereidingen getroffen. Tenten, spullen, trainingsschema, voorfietsen, shirts, etc. werden besproken en iedereen startte daarna op zijn eigen manier met de voorbereidingen.

 

Bedankt Swolland!

Naast de Homeride heeft Swolland nog een goed doel gesteund. Mede dankzij de club en haar leden heb ik meegedaan aan Duchenne Heroes. Dit ambitieuze MTB evenement heeft als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Met alle mensen om mij heen heb ik dik 3.800 euro in kunnen zamelen en daarmee mocht ik van start. In september was het dan zover: 7 dagen, 700 kilometer, 13.000 hoogtemeter en een prachtige route van Duitsland naar Eindhoven. Een geweldig evenement waar ik je graag in mee wil nemen. 

Beleef het mee

Beleef mijn avontuur mee op http://bikepack.nl/700km-in-7-dagen-dat-is-duchenne-heroes/