NTFU tochten

Sinds jaar en dag fietst de SSOP (Swolland Samen Op Pad) op de zaterdagochtenden diverse tochten in de wijde omgeving van Zwolle, met een afstand van 100-150 km en een snelheid van 28 km/h op de teller.

Vanaf half september sluit ook de 'woensdagavond trainingsgroep' op de zaterdagochtenden aan bij de startlocatie Mc Donalds. Zij fietsen echter een kortere afstand maar met hogere snelheid (30+).
Omdat er vanwege de invallende duisternis op de woensdagavonden geen langere ritten meer mogelijk zijn en er toch de behoefte is om eens per week met een hogere snelheid te kunnen fietsen is tot deze oplossing besloten.

Op 6 juli werd de Peperbustocht (een NTFU tocht) voor de tweede maal in deze vorm gereden.  Tegen de 150 fietsliefhebbers schreven zich in, bijna 90 deelnemers reden de 85 km, de rest koos voor de lange afstand 130 km.

De tocht werd onder prima weersomstandigheden gereden en de deelnemers waren enthousiast over de tocht en route die leidde door het Sallandse coulisselandschap en de weidsheid van de Noord-Westhoek. De deelnemers kregen bij de start een tegoedbon voor een consumptie die naar keuze ingewisseld kon worden bij een van de twee Horecagelegenheden Hotel Wildthout in Ommen of  Hof van Dalfsen te Dalfsen. Deze twee locaties waren ingericht als verzorgingspost.

‘Aangezien onze blogger/schrijver Hans bij deze tocht niet aanwezig was, zal ik een korte impressie geven van deze Weerribbentocht.

Om 7.30 uur geeft de temperatuurmeter nog min 3 graden aan en ik zie even later dat Weer Online aangeeft dat een stijging van de temperatuur traag op gang zal komen. Verder zal er een behoorlijke NO wind staan. Het zal dus een frisse en winderige tocht gaan worden. Ik twijfel of ik wel mee zal gaan. Toch maar gereed maken en dan op weg naar de startplaats. Langzaam druppelen de Swollanders bij Diff binnen en als ik goed geteld heb zijn er 16 liefhebbers. Toerleider Jaap heet ons welkom en geeft aan dat Hennie de 28 km groep zal leiden en Jaap zelf de 25 km groep.

Waar gaat de tocht naartoe en hoeveel km is de J&J toer?

De start is in Oostzaan en we rijden via Bloemendaal naar de zee en na 85 km zijn we weer in Oostzaan.

 

Is er een pauze onderweg?

Naast een lunchpauze (€ 15.00 voor eigen rekening) bij ’t Eindpunt in Bloemendaal aan Zee is er twee keer een rustmoment op de pont (gratis) over het Noordzeekanaal.

Ook dit jaar weer deze mooie tocht over en door de bossen van de Veluwe.

We rijden over beton- en schelpenpaden en pakken een paar stukken bospad mee. 
De afstand zal vanaf de start bij de Rode brug ruim 70 km zijn!!!!  Er zijn 3 varianten mogelijk:
- De standaard route van ca 70km
- De Heavy route van ca 75 km met extra off-road mogelijkheden
- De korte variant van ca 55km, met de rust bij de Ossenstal.


Vertrektijd is 09.30 uur aan de noordkant van de Rode brug.