NTFU tochten

Hallo Swollanders,       

De kledingcommissie heeft bij voldoende deelname (20-25st.) een aanbieding voor (padded) handschoentjes. Prijs   € 24,-- per paar. 

In het verleden heeft Toerclub Swolland bij een verandering van de clubkleding het overschot aan oude clubkleding geschonken aan de stichting AfricaSport, die o.a (gebruikte) fietskleding inzamelt en verdeelt onder jeugdige inwoners van Niger via hun sportnetwerk. Wij kregen heden onderstaand bericht:

Informatie over geplande ritten binnen de club wordt tot nu gedeeld op de website van Swolland ( Klep Site Forum) en met name in diverse WhatsApp-groepen. Nadeel is dat in een WhatsApp-groep ritinformatie snel ‘ondergesneeuwd’ raakt door een veelvoud aan andere berichten. Cyql zorgt dat ritinformatie altijd op een vaste en overzichtelijke plaats beschikbaar is en actueel wordt gehouden.

Niet het meest fascinerend, maar wel nodig. De regels voor het bestuur van de rechtsvormen zoals een vereniging veranderen. De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is op 1 juli 2021 in werking getreden. Dit heeft gevolgen voor de statuten van onze vereniging. De wet regelt o.a. de persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid, stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur van (sport)bestuurders. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten (tegenstrijdige belangen) verenigingen en stichtingen schaden.

 

Het seizoen 2021 zit er weer op en we kunnen ons gaan richten op het  nieuwe seizoen 2022. We gebruiken de kleding nu een aantal jaren en we kunnen wel zeggen tot grote tevredenheid van de gebruikers. Maar zoals met veel gebruiksartikelen is de kleding ook aan slijtage onderhevig. Bv. Fietsbroeken en shirts moet je bij regelmatig gebruik toch wel na drie jaar eens gaan vervangen om optimaal gebruik te maken van de zeem en pasvorm. Denk hier dus aan voor het volgende wegseizoen. 

Maar zoals gezegd koudere periode staat voor de deur, velen van ons rijden ook in deze periode door en dan moet je de kleding hierop aanpassen. De kledingcommissie verzoekt jullie dan ook als je nog kleding voor het winterseizoen wilt aanschaffen, dit zo snel mogelijk door te geven. Dan plaatsen we nog een bestelling en kunnen we er dit seizoen nog gebruik van maken.
De volgende kleding is verkrijgbaar voor de frissere periode: