Nieuws & verslagen

De Start2Bike clinic uit het NTFU programma telde  ook  in September weer veel enthousiaste deelnemers. Deze MTB clinic, georganiseerd door Scholten Fietsgoed in samenwerking met ervaren MTB-ers van TC Swolland, is een goede basis om de techniek van het MTB rijden onder de knie te krijgen.

Het Start2Bike programma is opgesteld door de NTFU om beginnende MTB-ers de juiste techniek bij te brengen. In 4 dagdelen (zaterdagen) passeren technieken als remmen, balans vinden, bochten en klimmen/ dalen de revue en worden deze geoefend. Tijdens de cursusdagen worden de oefeningen afgewisseld met kleine routes over Westerveld of de Veluwe. 
Ook dit keer was de groep weer heel divers: van cursisten die net willen beginnen met MTB-en tot rijders die al verschillende tochten hebben gereden maar merken dat ze nog een stukje techniek missen. Het trainingsprogramma is hierop afgestemd en geschikt voor iedere rijder.

Na 4 weken is er al duidelijk een groei zichtbaar bij de cursisten
Ter afsluiting wordt er door Swolland nog een gezamenlijke tocht georganiseerd. In verschillende snelheidsgroepjes kan het geleerde in praktijk worden gebracht.
De NTFU organiseert elk jaar 2 van deze clinics (ook voor Race), normaal gesproken in het voor- en najaar.
Volg onze site voor het programma in 2022.