Nieuws & verslagen

Welke MTB-er heeft hem niet op zijn bucket list staan: De Transalp of Trans Pyrenees. Uitdagende tochten met goed eten onderweg en een herinnering om nog minimaal een decennia van te genieten.
Om dit doel langzaam op te bouwen beginnen we klein met een tocht van 1 dag en dichter bij huis. We gaan voor de TransVeluwe!

 

   


 

De TransVeluwe is een route van CS Arnhem naar CS Zwolle met als doel minimaal asfalt en maximaal genieten van bospaden en natuur. Het is al een aantal jaren geleden dat we deze route met Swolland MTB hebben gereden. Op basis van een oude gpx route was het toen af en toe zoeken naar een weg in de juiste richting. Met enig voorwerk is er nu weer een bijgewerkte GPX van de route (zie Swolland downloads). De route is vrij recht toe recht aan en is naar eigen keus verder uit te breiden met een stukje Posbank, Kroondomein of Welna.


De route zelf is niet extreem zwaar. In Arnhem begin je met een paar klimmetjes en voordat je het weet ben je in de vrije natuur. Na zo’n 50 km over brede zandpaden kun je lekker lunchen in Hoog Soeren en dan rond Apeldoorn richting de Ossenstal.

Prachtig dat dit in Nederland nog steeds kan. Dik 100 km op de fiets in de vrije natuur en je komt bijna geen mens tegen. Wat is Nederland toch mooi!

Tekst en foto's: Herman Oolman