Nieuws & verslagen

Een alternatieve Amelandtocht

Traditiegetrouw gaat MTB Swolland elk jaar in het 2de weekend van maart naar Ameland voor het MTB-Ameland weekend. Dit weekend zit altijd vol met gezelligheid, fietsplezier en gekkigheid en in 2020 waren we net op tijd terug voordat de langdurige Corona beperkingen begonnen.

Nu, een jaar later, is helaas het MTB-weekend afgelast en moeten we deze gezelligheid met de MTB-groep op het eiland missen.

Om de traditie niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan kwam het initiatief van Jeannette om met de Ameland 2021 rijders dan maar een lokaal alternatief te verzinnen. Natuurlijk conform Corona regels, dus in duo’s en met voldoende afstand tot elkaar. Om hier aan deel te nemen was wel de voorwaarde dat de fiets uitgerust was met een MTB-Ameland stuurbord en de rijder zoveel mogelijk in Ameland tenue, zoals sokken, armstukken en muts.
 Hoogtepunt was natuurlijk het strand. Dit keer niet het strand van de Waddenzee, maar het strand van Heerde.

Via verschillende routes troffen we elkaar op het strand van Heerde en daar werd, volgens traditie, een nobeltje gedronken.
Een prachtige dag met voor ieder zijn eigen routelengte.

Met een beetje geluk worden de Corona beperkingen in de loop van dit jaar opgeheven en zit er toch nog een groepsweekend naar Ameland in.
Keeping our fingers crossed!