Nieuws & verslagen

Op rijdbare afstand van Zwolle ligt middenin een vlakte van weilanden het Staphorsterbos (bij Punthorst). Dit bos met daarin recreatieplas de Zwarte Dennen bevat ook een MTB route van ca. 25 km. Hoewel de route vooral vlak is, ligt deze voornamelijk op zandgrond en is daardoor het hele jaar in goede conditie.

Het onderhoud en verbetering van de route ligt in handen van een fanatieke groep (Wieler Toerclub Staphorst-Rouveen). De route staat daarom ook bekend om het goede onderhoud.

Ook afgelopen week was er tijdens onze Swolland rit een onderhoudsploeg bezig. Met meerdere bladblazers werd de route schoon gehouden van blad terwijl andere teams bezig waren met verbetering van de route. Nieuw zijn een paar extra bulten in de route en wat extra single track werk. In de buurt van het opslagterrein van defensie komt ook nog een extra uitbreiding.

Het is dus interessant om deze route de komende maanden nog eens in te plannen. Mogelijk dan zonder de lange aanloop vanuit Zwolle want met tegenwind op de terugweg van Nieuwleusen naar Zwolle loopt de energie snel weg.

Fotograaf: Herman Oolman