Nieuws & verslagen

In de driehoek Heerde, Epe en Tongeren staat restaurant De Ossenstal aan de voet van de Haelberg. Op zo'n 30 MTB kilometers vanaf Zwolle is dit retourtje voor een beginner of weekendrijder net iets te ver maar voor de meer getrainde MTB-er een mooie tussenstop naar Vierhouten, Tongeren of Gortel. Vanaf daar ligt de Tongerense heide en het prachtige kroondomein Het Loo aan je voeten.

Er lopen veel paden naar deze Ossenstal.
Grote bosbeheerders als Staatsbosbeheer (SBB) en Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) geven vrij fietsen op bijna alle paden. Gemeente Heerde is wat strikter, maar gedoogt tot nu toe veel.

De komende jaren gaat hierin in heel Noord Veluwe wat veranderen. Onder de vlag Veluwe op 1 wordt het hele gebied ingedeeld op natuur- en recreatiewaarden. Er komen specifieke rustgebieden voor de natuur. Hierdoor zal het vrij fietsen (MTB-en) meer aan banden worden gelegd maar er zal ook meer geld worden gestoken in het aanmaken van aantrekkelijke MTB-routes. Dit zien we nu al in andere delen van de Veluwe. Deze formule lijkt te werken voor zowel natuur, recreanten en, daar onderdeel van zijnde, de MTB liefhebber.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en dragen daar, waar mogelijk, als Swolland MTB vereniging aan bij.

We houden jullie op de hoogte!