Nieuws & verslagen

Traditiegetrouw organiseert Swolland in  de 2de week van november haar swolse bostocht. Dit evenement trekt altijd veel MTB rijders uit de omgeving maar helaas moesten we vanwege Covid-19 de tocht afzeggen. In de voorbereiding hadden we er nog alles aan gedaan om deze tocht Corona proof te krijgen maar helaas de sterke toename van het aantal besmettingen in de regio zorgde voor extra scherpe maatregelingen en noodzaakte ons om het evenement af te blazen.

Binnen de MTB app groep kwam het voorstel om deze mooie tocht dan  voor Swolland leden in groepjes van 2 te gaan rijden. Uiteindelijk werden het 4 groepjes van 2, waarvan er 2 om 08:30 vanaf de bushalte vertrokken en de andere 2 om 09:00 uur.

Hoewel het weer niet deed wat was voorspeld (een  fijne motregen werd langzamerhand een echte regen) was het een prachtige tocht met een mooi tempo. Nadat Herman uiteindelijk besloot de regenjas aan te trekken werd het droog en aan het eind van de tocht kwam zelfs de zon achter de wolken te voorschijn. Hoewel er nog 2 foutjes in de, in de app gedeelde, route zaten (concept versie) was het voor veel swollanders echt genieten omdat dit de kans was om de SWBT volledig te kunnen fietsen. Er waren dit keer 0 vrijwilligers op de route 😊 en dus ook geen verzorgingsposten.

Auteur: Herman Oolman