Nieuws & verslagen

Arjan uit Steenwijk probeerde ons weer eens te verleiden om naar het prachtige Steenwijk-Havelte te komen. Voorwaarde van een aantal van ons (Zwollenaren) was dan wel dat we ook de VAM berg met de MTB zouden aandoen.
Zo ontstond een route van gegarandeerd 100 km op de MTB.
Via de MTB Swolland app werd het aantal aanmeldingen geteld en keurig opgedeeld in Corona proof groepjes. 1 Groep gaat voor een grotere 45 Km route, die we onderweg zullen oppikken.
De geplande datum wordt 25 Oktober. Dit lijkt een mooie zaterdag te worden, maar hoe dichter we bij die zaterdag komen hoe minder de weersvoorspellingen.

Vanwege de Corona regels komt ieder met eigen auto. Bij vertrek vanuit Zwolle om 08:00 regent het zwaar, dus met regenjas en lange broek voorbereid op het ergste.
Eenmaal in Steenwijk valt het weer, op een klein drupje na, mee en kunnen we met een team van 6 aan de lange tocht beginnen. Arjan leidt ons langs de tankbanen naar de Havelte route. Hoewel het weer OK is, is de grond nat en glibberig waardoor in een paar bochten wat uitglijders ontstaan (het leiden wordt lijden).
Vanaf de Havelte route steken we door naar Dwingeloo. Ook prachtig en zeker even nat. Daar pikken we de derde groep op en maken we de lange doorsteek naar Wijster om daar de hoogtemeters te kunnen maken.
De MTB route bij Wijster bestaat uit het beklimmen van de “berg” via een MTB pad dat al slingerend tegen de berg oploopt. Boven hebben we ons fotomoment en dan gaan het aan de andere kant weer slingerend omlaag. Beneden aan de voet van de berg is nog een mooi stuk MTB route door het bos en over vlonders.

Na dit tevreden bezoek aan Wijster gaat de tocht via Dwingelo een Havelte weer terug naar Steenwijk. We tikken net de 100 km aan (of net niet) en zijn allen moe maar tevreden over deze tocht.

Arjan bedankt!