Nieuws & verslagen

Voor een echte Swollenaar is het altijd een beetje lastig om naar Deventer te gaan, maar het is nooit verkeerd om de routes aldaar eens een keer kritisch te beoordelen. Nu kom ik zelf uit die streek en ken als dorpeling de prachtige streek rond Deventer.
Na dit bezoek aan Deventer in de MTB app te hebben voorgesteld willen er een aantal mee en komen we uiteindelijk op een groepje van 7.

Vanuit  Wechelerveld (net boven Deventer) zijn er 3 MTB routes van elk ca. 30 km. Wij gaan voor de route Deventer en Diepenveen.
Vanaf de parkeerplaats tegenover het crematorium pakken we eerst de korte zwarte route. Een kleine MTB speeltuin vergelijkbaar met Westerveld, waarna we de rode route van Deventer oppikken.
Hier gaat het fout in de navigatie. Er bestaat namelijk een “rode” route en een “rode R” route. We kiezen voor de rode R route die ons over verschillende industrieterreinen brengt naar het zuiden van Deventer. Hoewel het natuurlijk vreemd is om met je MTB over asfalt en industrie terreinen te fietsen zijn er her en der speelste tracks aangelegd. Uiteindelijk komen we bijna bij Oxerhof uit en ja dit is een mooie verbindingsroute naar Gorssel en Lochem.

Wij volgen echter de rode R route langs de schipbeek en komen zo achter landgoed de Bannink  op de oorspronkelijk rode route uit en duiken meteen het mooie bos tussen Bathmen en Lettele in.

Terug bij het startpunt is deze ronde voor een aantal genoeg, maar Hanneke en Wiliam gaan mee voor de Diepenveen route.
Deze route is unaniem de mooiste van de 3 in Deventer en kenmerkt zicht door mooie single track afgewisseld met lanen en af en toe een stuk asfalt.

In totaal tikken we dik 70 km af en was ons bezoek aan Deventer geslaagd.