Nieuws & verslagen

In het weekend  van 15 september stond weer ons jaarlijks uitje naar Limburg gepland met een deelname aan de Mergelheuvelland 2 Daagse. Met 18 aanmeldingen een mooi groepje en voldoende om 3 huisjes te huren  op de Mechelerhof.


Dit jaar was het een bijzonder jaar wat samenstelling betreft want er waren evenveel dames als heren en ook het aantal racers (of personen die  dit wel eens wilden proberen) was groot. Met een prachtige nazomer werd er vrijdagavond traditioneel buiten gegeten met door de kookstaf  klaargemaakte pasta. Tegen de avond was iedereen binnen en werden de  plannen voor het komend weekend op tafel gelegd. De racers hadden de luxe om direct vanuit het huisje op de route te starten. De MTB-ers stonden voor de keuze om eerst met auto naar start  te rijden of een extra 40 km over het zwarte asfalt op de fiets af te leggen. Zo ontstonden er verschillende groepjes die elkaar later op de route weer tegen zouden komen.


Het limburgse land is prachtig om in te fietsen en hoewel we ondertussen de MTB routes aardig kennen blijft het een genot om om deze zware hoogtemeters te pakken. Met voor de zaterdag de keuze uit 35, 50, 70 of 100 km was er voor ieder een geschikte route en bij de finish kwamen we nagenoeg tegelijk aan om lekker na te genieten van de vaak stoffige tocht. Ook de racers vonden hun weg naar de finish en reserveerden nog wat energie om het laatste stuk naar het huisje te volbrengen. Moe van deze eerste dag werd er 's avonds gegeten in Vaals of lekker makkelijk op de Mechelerhof zelf. De zondag werd gezamelijk gekozen voor de kortere 35 km route hoewel een aantal met aan- en afrijden toch weer over de 80 km wisten te komen. Zondagmiddag was iedereen weer klaar voor vertrek naar Zwolle. Het was weer een prachtig weekend, dat zonder al teveel voorbereidingen en een beetje improvisatie weer geslaagd genoemd mag worden.

Herman