Nieuws & verslagen

Nadat het vorig jaar niet gelukt is om een Start2Bike voor MTB te organiseren, hadden we dit jaar gelukkig al snel een kartrekker en wat enthousiaste hulptrainers gevonden. Helaas ging de trainersdag van de NTFU op het laatste moment niet door vanwege koude weersomstandigheden. We besloten daarop zelf in een paar uurtjes de oefeningen door te nemen en locaties erbij uit te zoeken.

Er zijn flyers gemaakt en rondgebracht bij diverse fietsenwinkels en sportzaken en ook in de lokale krant heeft een wervend stukje gestaan. Het was nog even spannend of we aan de minimale 6 deelnemers zouden komen, maar uiteindelijk is dat met 9 ruim gelukt.

 Op woensdagavond 18 april zijn we van start gegaan vanaf de winkel van Xycletracx. Na de materiaalcheck zijn we naar het Westerveldsebos gegaan en hebben we de eerste training doorlopen. Ook de 2e avond hebben we daar onze oefeningen gedaan. Na een week pauze vanwege de meivakantie zijn we op 9 en 16 mei richting de Veluwe gegaan. Voor de training obstakels en balans waren we in de hondenkuil neergestreken. De oefening met het optillen van het voorwiel over het obstakel, een hondenspeeltje in de vorm van een (piep)varken, leverde de nodige hilariteit op. Ook de oefening om al fietsend een bidon van de grond te pakken was een grote uitdaging, die een aantal deelnemers met verbetenheid aangingen, totdat het uiteindelijk 2 deelnemers lukte.

     

We kijken terug op een geslaagde Start2Bike waar de deelnemers, maar ook wij van hebben genoten en  hebben nu al zin in de najaars-editie!

 

Bart Bakker, Ewoud Liberg, Jeannette van der Veer, Brenda Pouw en Christian van Hoeijen.