Nieuws & verslagen

Lakebike Challenge 2018 in Best (2-3 juni)

 

Begin 2018, toen je voeten nog bevroren als je ging fietsen, kwam in de MTB Swolland fietsgroep-app een bericht van Elise wie er zin had om mee te doen met een 24-uurs MTB tocht. Dat lijkt wel een gave uitdaging en een mooi doel om voor te gaan trainen, dachten 8 enthousiaste MTB-ers.

Eind maart werden, onder het genot van een biertje, in de Hetebrij de eerste globale voorbereidingen getroffen. Tenten, spullen, trainingsschema, voorfietsen, shirts, etc. werden besproken en iedereen startte daarna op zijn eigen manier met de voorbereidingen.

Uiteindelijk bleven er 6 MTB-ers over die als team aan de 24-uurs challenge gingen starten: Christian, Bart B., Jurjen, Cleo, Elise en Ellen. De laatste afspraken (o.a. wie rijdt met wie mee en wie doet welke boodschappen) werden ook weer in de Hetebrij gemaakt, waar we het Erdinger 0.0- herstelbiertje ontdekt hebben (en een voorraadje van aangelegd hebben).

Op vrijdag 1 juni werden er 4 pop-up tenten,  2 slaaptenten en een camper geïnstalleerd op het terrein in Best. Het ziet er heel gezellig uit en het leek erop alsof we samen aan het kamperen waren. Je zou bijna vergeten dat er ook nog gefietst moet worden. Ook pasten we allemaal even ons nieuw, speciaal ontworpen, fietsshirt aan, die gesponsord zijn door Xycletracx Zwolle.

Op zaterdag 2 juni om 13.00 begint de 24-uurs race. We hebben een mooi schema gemaakt wie wanneer gaat fietsen, zodat we samen de 24 uur vol gaan maken. De werkelijke fiets-tijden zijn echter vanaf de start sneller dan waar vanuit gegaan was in het schema, dus op een whiteboard werden alle ronde tijden bijgehouden en iedere keer een nieuwe starttijd van de volgende fietser berekend.

De route start vlak bij ons pop-up tenten en loopt eerst langs allerlei tenten die op het terrein staan, een gezellige start waar we veel aangemoedigd worden. De rest van het parcours is best technisch met veel bochten werk, door een mooi stuk bos. Iedereen leeft zich helemaal uit op zijn/haar eigen 3 rondjes per shift en wordt daarna in de wisselzone afgelost door een teamgenoot, door het doorgeven van de bidon met chip waarmee bijgehouden wordt hoeveel rondjes en hoe snel er gefietst wordt. Tussendoor is iedereen druk bezig met genoeg eten en drinken, lekker relaxen, voorbereiden op de volgende shift en ergens tussendoor een paar uurtjes slaap pakken. Ook ’s nachts gaat de race gewoon door en fietst iedereen met grote lampen op de fiets en de helm door het bos, dat was echt een geweldige belevenis.

66 rondjes (ruim 460 kilometer!) later zitten de 24 uur er ruimschoots op en komt het hele team als een treintje achter Cleo aan de finish over! Daarna sluiten we af met een heerlijke verfrissende duik in het meer.

Het was een geweldig evenement, we hebben veel lol gehad samen en hebben heerlijk gefietst, echt heel bijzonder om samen 24 uur sporten te beleven!