Nieuws & verslagen

 • Swolse Bostocht 2020 4x2

  Traditiegetrouw organiseert Swolland in  de 2de week van november haar swolse bostocht. Dit evenement trekt altijd veel MTB rijders uit de omgeving maar helaas moesten we vanwege Covid-19 de tocht afzeggen. In de voorbereiding hadden we er nog alles aan gedaan om deze tocht Corona proof te krijgen maar helaas de sterke toename van het aantal besmettingen in de regio zorgde voor extra scherpe maatregelingen en noodzaakte ons om het evenement af te blazen.


 • Verslag MTB rit Steenwijk-VAM

  Arjan uit Steenwijk probeerde ons weer eens te verleiden om naar het prachtige Steenwijk-Havelte te komen. Voorwaarde van een aantal van ons (Zwollenaren) was dan wel dat we ook de VAM berg met de MTB zouden aandoen.
  Zo ontstond een route van gegarandeerd 100 km op de MTB.
  Via de MTB Swolland app werd het aantal aanmeldingen geteld en keurig opgedeeld in Corona proof groepjes. 1 Groep gaat voor een grotere 45 Km route, die we onderweg zullen oppikken.
  De geplande datum wordt 25 Oktober. Dit lijkt een mooie zaterdag te worden, maar hoe dichter we bij die zaterdag komen hoe minder de weersvoorspellingen.


 • Swolsebostocht za 16 november!

  Zie hier meer over de Swolsebostocht op zaterdag 16 november  door de NTFU bestemd als een van de top 11 MTB tochten in Nederland!


 • Verslag MTB rit Deventer-Diepenveen

  Voor een echte Swollenaar is het altijd een beetje lastig om naar Deventer te gaan, maar het is nooit verkeerd om de routes aldaar eens een keer kritisch te beoordelen. Nu kom ik zelf uit die streek en ken als dorpeling de prachtige streek rond Deventer.
  Na dit bezoek aan Deventer in de MTB app te hebben voorgesteld willen er een aantal mee en komen we uiteindelijk op een groepje van 7.


 • Verslag eerste Swols MTB festival

  5 oktober op Westerveld


  Om 7 uur starten we met een paar man terwijl de lichte mist langzaam optrekt. Het belooft een prachtige dag te worden en we starten met tenten opzetten, hekken plaatsen, borden ophangen en ontvangst van alle partners. De betere fietsenzaken van Zwolle komen allemaal om zichzelf te presenteren en dankzij de hulp van Buitensport Zwolle kunnen we enkele extra obstakels plaatsen langs het parcours. Er komt een frietkraam en een koffiebar (heel belangrijk). De dag van tevoren is er nog door een man of 8 hard gewerkt aan de laatste onderhoudsklussen en de track ligt er supergoed bij. Er is een extra lus met haarspeldbocht gemaakt, een trappetje toegevoegd en een jump nog wat ge-shaped. Aan de voorbereiding, parcours weer en omgeving zal het dus niet liggen, het belooft een mooie dag te worden.


RSS feed MTB

feed-image

Onze sponsoren