Nieuws & verslagen

 • MTB rit Ossenstal

  zie hier een impressie van een SSOP MTB rit van afgelopen zaterdag van onze nieuwsbrief uitgever en columnist, Hans de Groot (vergeet niet het geluid aan te zetten!):


 • Alternatieve Amelandtocht 2021

  Een alternatieve Amelandtocht

  Traditiegetrouw gaat MTB Swolland elk jaar in het 2de weekend van maart naar Ameland voor het MTB-Ameland weekend. Dit weekend zit altijd vol met gezelligheid, fietsplezier en gekkigheid en in 2020 waren we net op tijd terug voordat de langdurige Corona beperkingen begonnen.


 • De Big 5 van Nederland

  Door de Coronaregels zoekt zeker de helft van Nederland regelmatig al wandelend of fietsend de natuur op. Dit is gezond en in ons dichtbevolkte landje wonderbaarlijk toch altijd dicht bij huis.
  Nu zijn er tussen die buitenmensen natuurlijk de echte natuurliefhebbers die tijdens hun ronde of rit altijd de focus hebben op het spotten van de Big 5.
  Om enigszins succesvol hierin te zijn hebben we het over de big 5 van Nederland en wel:


 • Winterbanden

  En opeens is hij er weer: De prachtige sneeuwwitte winter! Zoveel sneeuw in één keer hebben we de afgelopen 8 jaar niet meer gehad. Dan komt natuurlijk de vraag of dat nog een beetje te doen is: MTB-en door de losse sneeuw. Daarom meteen op zondag met de 29-er erop uit.


 • Winterplaatjes uit Zwolse bos

  Dat momenteel de aarde langzaam opwarmt is, op een zonderling na, niet meer de discussie. Hooguit is het de vraag of dit uit een natuurlijke (eeuwen) cyclus voortkomt of dat dit veroorzaakt wordt door de zwaar consumerende mens. Mogelijk ligt het antwoord in een mix van beide.
  Gevolg daarvan is wel dat de echte koude winters in Nederland schaars worden.


RSS feed MTB

feed-image

Onze sponsoren