Nieuws & verslagen

 • Lakebike 24 challenge

  Lakebike Challenge 2018 in Best (2-3 juni)

   

  Begin 2018, toen je voeten nog bevroren als je ging fietsen, kwam in de MTB Swolland fietsgroep-app een bericht van Elise wie er zin had om mee te doen met een 24-uurs MTB tocht. Dat lijkt wel een gave uitdaging en een mooi doel om voor te gaan trainen, dachten 8 enthousiaste MTB-ers.

  Eind maart werden, onder het genot van een biertje, in de Hetebrij de eerste globale voorbereidingen getroffen. Tenten, spullen, trainingsschema, voorfietsen, shirts, etc. werden besproken en iedereen startte daarna op zijn eigen manier met de voorbereidingen.


 • Start 2 bike mtb

  Nadat het vorig jaar niet gelukt is om een Start2Bike voor MTB te organiseren, hadden we dit jaar gelukkig al snel een kartrekker en wat enthousiaste hulptrainers gevonden. Helaas ging de trainersdag van de NTFU op het laatste moment niet door vanwege koude weersomstandigheden. We besloten daarop zelf in een paar uurtjes de oefeningen door te nemen en locaties erbij uit te zoeken.

  Er zijn flyers gemaakt en rondgebracht bij diverse fietsenwinkels en sportzaken en ook in de lokale krant heeft een wervend stukje gestaan. Het was nog even spannend of we aan de minimale 6 deelnemers zouden komen, maar uiteindelijk is dat met 9 ruim gelukt.


 • Het MTB programma voor komende winter is bekend!

  De mountainbikers van Swolland hebben een nieuw programma samengesteld voor de zaterdag ritten. Naast een aantal ritten in Hattem/Heerde staan ook de MTB routes in Rijssen, Havelte en Sleen op het programma. In het programma zijn ook een paar speciale ritten opgenomen. Kijk voor het volledige programma op onze MTB programma pagina.

  Halloweentocht in Eerbeek

  Op 29 Oktober 2016 vindt de 5e editie plaats van de Halloween Ride Eerbeek.Een parcours door de wereld van Halloween in Ghost Town Eerbeek, een wereld die je hartslag zal opjagen en je sneller zal doen fietsen dan je ooit gedaan hebt, vier routes met een beleving die je bij zal blijven.

  Laat je verrassen door Halloween Eerbeek.

  Nightride Wilgenweerd Nijverdal

  Zoals de naam doet vermoeden: een rit in het donker. Lampen aan en rijden maar!

  NTFU Ritten

  Naast de eigen ritten staan er ook een aantal NTFU ritten op het programma.


 • Duchenne Heroes 2017 was gaaf!

   

  Bedankt Swolland!

  Naast de Homeride heeft Swolland nog een goed doel gesteund. Mede dankzij de club en haar leden heb ik meegedaan aan Duchenne Heroes. Dit ambitieuze MTB evenement heeft als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Met alle mensen om mij heen heb ik dik 3.800 euro in kunnen zamelen en daarmee mocht ik van start. In september was het dan zover: 7 dagen, 700 kilometer, 13.000 hoogtemeter en een prachtige route van Duitsland naar Eindhoven. Een geweldig evenement waar ik je graag in mee wil nemen. 

  Beleef het mee

  Beleef mijn avontuur mee op http://bikepack.nl/700km-in-7-dagen-dat-is-duchenne-heroes/


 • Het MTB programma is bijgewerkt

  De mountainbikers van Swolland hebben een nieuw programma samengesteld voor de zaterdag ritten. Naast een aantal ritten in Hattem staan ook de MTB routes in Rijssen, Havelte en Sleen op het programma. In het programma zijn ook een paar speciale ritten opgenomen. Kijk voor het volledige programma op onze MTB programma pagina.

  Dauwtrappen

  Frisse lucht, opkomende zon, met dauw bedekte heidevelden: dauwtrappen! Op 5 mei gaan de MTB'ers in alle vroegte van start om bij het ontwaken van de natuur door het bos te rijden. Een leuke rit die net even anders is!

  Trans Veluwe

  De Trans Veluwe is een lange MTB rit van ca. 100 kilometer. We vertrekken op 14 mei gezamenlijk vanaf NS Station Zwolle naar Arnhem. Vanuit Arnhem fietsen weer terug naar Zwolle over een grotendeels onverharde route.

  NTFU Ritten

  Naast de eigen ritten staan er ook een aantal NTFU ritten op het programma. Voor de aankomende periode zijn dat:

  • Schwalbe Lentetocht (Nunspeet) op 9 april
  • Theo de Rooij Classic (Rijssen) op 4 juni
  • Sallands Mooiste (Haarle) op 3 juli

RSS feed MTB

feed-image