Nieuws & verslagen

 • Alternatieve Amelandtocht 2021

  Een alternatieve Amelandtocht

  Traditiegetrouw gaat MTB Swolland elk jaar in het 2de weekend van maart naar Ameland voor het MTB-Ameland weekend. Dit weekend zit altijd vol met gezelligheid, fietsplezier en gekkigheid en in 2020 waren we net op tijd terug voordat de langdurige Corona beperkingen begonnen.


 • Winterbanden

  En opeens is hij er weer: De prachtige sneeuwwitte winter! Zoveel sneeuw in één keer hebben we de afgelopen 8 jaar niet meer gehad. Dan komt natuurlijk de vraag of dat nog een beetje te doen is: MTB-en door de losse sneeuw. Daarom meteen op zondag met de 29-er erop uit.


 • Winterplaatjes uit Zwolse bos

  Dat momenteel de aarde langzaam opwarmt is, op een zonderling na, niet meer de discussie. Hooguit is het de vraag of dit uit een natuurlijke (eeuwen) cyclus voortkomt of dat dit veroorzaakt wordt door de zwaar consumerende mens. Mogelijk ligt het antwoord in een mix van beide.
  Gevolg daarvan is wel dat de echte koude winters in Nederland schaars worden.


 • De Big 5 van Nederland

  Door de Coronaregels zoekt zeker de helft van Nederland regelmatig al wandelend of fietsend de natuur op. Dit is gezond en in ons dichtbevolkte landje wonderbaarlijk toch altijd dicht bij huis.
  Nu zijn er tussen die buitenmensen natuurlijk de echte natuurliefhebbers die tijdens hun ronde of rit altijd de focus hebben op het spotten van de Big 5.
  Om enigszins succesvol hierin te zijn hebben we het over de big 5 van Nederland en wel:


 • Weekend drukte

  Door de Corona maatregelingen zoeken veel mensen hun ontspanning en beweging op in de natuur. Het aantal wandelaars en fietsers in Nederlandse natuurgebieden is hierdoor het afgelopen jaar sterk toegenomen. Deze drukte kan leiden tot onderlinge frustratie maar met enig respect voor elkaar komen we een heel eind.


RSS feed MTB

feed-image

Onze sponsoren