MTB route onderhoud

Kalender

Datum Categorie verzameltijd

Vanaf 2018 heeft de MTB groep van Swolland het onderhoud van de MTB route in het Westerveldse bos, 9 jaar na aanleg, weer opgepakt. Het doel is om het coördineren en uitvoeren van lopend onderhoud en daarnaast de route verbeteren en, op langere termijn, verder uit te breiden. In de werkgroep Westerveldsebos (Herman en Bas) kennen we nu een gedeelde coordinatie samen met MTB-Zwolle (Bart). Doel is om zoveel mogelijk MTB-rijders (ook buiten toerclub Swolland) te betrekken bij onderhoud en uitbreiding van Westerveld. 


Als eerste hebben we gesprekken gevoerd met gemeente en wijkbeheerder om het contact over het onderhoud te herstellen. De gemeente helpt ons nu in het leveren van materialen, gedeeld onderhoud en denkt mee hoe we de route verder uit kunnen breiden. Deze mogelijke uitbreiding staat in stappen gepland (meerjarenplan).


Ondertussen zijn de bestaande paden verbeterd op afwatering, ontbrekende MTB paaltjes vervangen en is er regelmatig gesnoeid. Daarnaast zijn er kombochten aangelegd en is een eerste stukje uitbreiding van de route gerealiseerd. Tevens is in oktober 2018 een stuk van het pad dat in de winter altijd veel last heeft van water omgebouwd naar een Swols keienpad, wat de route nog aantrekkelijker maakt. Voor de komende jaren staan er nog meer van dergelijke verbeteringen op de agenda!


Wil jij ook meehelpen aan het onderhoud van de MTB route Westerveldse bos meld je dan aan bij één van de coördinatoren (je hoeft geen lid te zijn van Swolland).

Er is een speciale Westerveld Onderhoud whatsapp waarin we het onderhoud afstemmen


Onderhoudsdagen kun je vinden onder MTB Programma


De resultaten kun je onder andere volgen op de facebook site:
MTB route Westerveldse bos Zwolle