MTB route onderhoud

Kalender

Datum Categorie verzameltijd

Drie jaar geleden heeft Swolland het onderhoud aan de Westerveld MTB route weer opgepakt. Hoewel het team vrijwilligers in het eerste jaar klein was, is dit langzamerhand gegroeid tot een groep van een kleine 40 vrijwilligers waarvan meer dan de helft niet Swolland leden. Dit is te danken aan de Westerveld pagina op Facebook en de speciale Westerveld onderhouds app. Veel vrijwilligers hebben aangehaakt omdat ze zagen hoe wij druk  waren met het onderhoud aan de route.

Dankzij het onderhoud is de route weer een stuk populairder geworden. Dit zie je aan de route, maar ook aan de reacties op bijvoorbeeld MTBroutes.nl. Naast het onderhoud proberen we de route verder uit te breiden. Hiervoor zijn al plannen gemaakt, maar voor een echte doorbraak hebben we extra middelen nodig.

Vanaf 2018 heeft de MTB groep van Swolland het onderhoud van de MTB route in het Westerveldse bos, 9 jaar na aanleg, weer opgepakt. Het doel is om het coördineren en uitvoeren van lopend onderhoud en daarnaast de route verbeteren en, op langere termijn, verder uit te breiden. In de werkgroep Westerveldse bos ligt de coördinatie hiervan bij Bart, Bas, Herman en Frens.


Als eerste hebben we gesprekken gevoerd met gemeente en wijkbeheerder om het contact over het onderhoud te herstellen. De gemeente helpt ons nu in het leveren van materialen, gedeeld onderhoud en denkt mee hoe we de route verder uit kunnen breiden. Deze mogelijke uitbreiding staat in stappen gepland (meerjarenplan).


Ondertussen zijn de bestaande paden verbeterd op afwatering, ontbrekende MTB paaltjes vervangen en is er regelmatig gesnoeid. Daarnaast zijn er kombochten aangelegd en is een eerste stukje uitbreiding van de route gerealiseerd. Tevens is in oktober 2018 een stuk van het pad dat in de winter altijd veel last heeft van water omgebouwd naar een Swols keienpad, wat de route nog aantrekkelijker maakt. Voor de komende jaren staan er nog meer van dergelijke verbeteringen op de agenda!


Wil jij ook meehelpen aan het onderhoud van de MTB route Westerveldse bos meld je dan aan bij één van de coördinatoren (je hoeft geen lid te zijn van Swolland).


Ons activiteitenplan kun je vinden onder MTB Programma


De resultaten kun je onder andere volgen op de facebook site:
MTB route Westerveldse bos Zwolle

Onze sponsoren