MTB'en bij Swolland

De MTB-afdeling is samen met de Ladies de snelst groeiende groep binnen Toerclub Swolland! De groep is een enerverende mix van jong en oud, man en vrouw, gezellig fietsen of racen door het bos maar met een gezamenlijke passie: de mountainbike!

De zaterdagmorgen en – als er voldoende licht is – op doordeweekse avonden zijn de vaste fietsmomenten. Uitwijken naar de zondagmorgen behoort tot de mogelijkheden. Deze afstemming vindt plaats in onze MTB-Afspraken whatsapp. Afhankelijk van de groepsgrootte fietsen we vervolgens met verschillende snelheden. Naast het fietsen in het bos van Hattem – Heerde wordt er meegedaan aan georganiseerde tochten in de omgeving van Zwolle. Wij proberen maandelijks 1 gezamelijke tocht op de agenda te zetten. De overige weekeinden stemmen we dit af in de MTB app. Jaarlijks fietsen we ook tochten op Ameland, de route van Schoorl, Posbank, Zuid-Limburg maar een uitje naar Duitsland in de omgeving van Tecklenburg hoort ook tot de mogelijkheden. Een enkele dag of een lang weekend!

Samen uit & samen thuis, gezelligheid, na afloop kopje koffie drinken, drankje in de stad en de jaarlijkse BBQ horen daar uiteraard ook bij!

Het MTB-programma wordt een aantal keren per jaar samengesteld en is uiteraard flexibel waarbij eigen initiatief wordt gewaardeerd. Zo fietsen we nu ook bijvoorbeeld jaarlijks de ‘Wilgenweard Nightbike Experience’, een avond/nachtrit in december door het bos in de omgeving van Nijverdal.

We organiseren (vooralsnog op onregelmatige basis) enkele keren per jaar sleutelavonden om samen de fiets beter te kunnen onderhouden. We wisselen daarmee onderling kennis uit en wie hulp nodig heeft kan er altijd op rekenen dat de fiets kant en klaar weer mee naar huis gaat.


Neem een kijkje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ToerclubSwolland. Ook hier vind je onder andere verslagen van onze tochten, foto’s van onze activiteiten en het programma. Je kunt uiteraard ook contact opnemen. Kijk dan op de contactpagina.