Handbiken bij Swolland

Swolland heeft sinds eind september 2015 een Handbikegroep: Handbikers Swolland.

Er is gestart met een groep van 10 personen. 
In de wintermaanden, vanaf eind oktober, begin november, wordt er in de zaal bij Fitland (bij het PEC-stadion) op donderdag van 19:30 – 20:30 uur getraind.  Onder leiding van een trainer, Sjaak van Raalte, wordt aandacht besteed aan verbetering van kracht en lenigheid.

Vanaf begin maart begint de zomertraining op donderdag vanaf 19:30 uur. Men verzamelt veelal bij revalidatiecentrum “De Vogellanden” en van daaruit wordt er dan gefietst. Het snelheidsniveau verschilt per biker, maar tijdens de trainingen wordt daar wel rekening mee gehouden; er wordt op elkaar gewacht wanneer het nodig is.
Soms komt er in het weekend een spontane actie van een van de deelnemers om een tocht te gaan fietsen.

Het doel van deze trainingsgroep is vooral plezier maken, samen sporten en zorgen dat men fitter wordt.

Momenteel richten sommige leden zich op de “HandbikeBattle” deze wordt gereden op donderdag 14 juni 2018 op de Kaunertaler Gletscherstrasse in Tirol. Hierbij gaat het om ruim 20 km bergbeklimmen, met een hoogteverschil van 1000 meter en hoogte-percentages van wel 10% tot 14%...met een enkele uitschieter van wel 16 á 17%. Verder gaat de groep ook zoveel mogelijk georganiseerde tochten rijden, in de buurt van Zwolle maar ook wel verder weg.

Mocht u een kijkje willen nemen bij één van de trainingen, kom dan gerust een keer langs en/of doe een keer met de groep mee!
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met Willem Scheffer: 06-53875740.
Ook via de mail is hij te bereiken op: w [DOT] scheffer68 [AT] home [DOT] nl

Onze sponsoren