kalender

Swols MTB festival 2021

Vervoer naar start
Eigen gelegenheid
Starttijd
09:30
Douche- en kleedgelegenheid aanwezig
Nee, er is geen gelegenheid
Verzorgingsposten
Ja, verzorging aanwezig

Beschrijving

Historie Westerveld
Net buiten Zwolle, in het Westerveldse bos werd 11 jaar geleden een mountainbikeroute aangelegd met hulp van de Provincie Overijsel, gemeente Zwolle, Toerclub Swolland en Nederlands bekendste MTB routebouwer Patrick Janssen (Tracks & Trails). Toendertijd was dit één van de eerste professioneel aangelegde MTB routes van Nederland. Al was het met een lengte 3 km een korte route, hij heeft wel redelijk wat hoogteverschil en is technisch uitdagend.

In de loop der jaren raakte de route door beperkt onderhoud overwoekerd en overspoelde de aangelegde MTB gravel track met klei waardoor deze vooral in de winter extreem glibberig werd. Hierdoor was deze MTB route binnen Zwolle en omgeving nauwelijks meer bekend, terwijl deze route juist wat anders heeft te bieden dan bijvoorbeeld de langere maar weinig uitdagende routes over de Veluwe.

Nieuw leven
Sinds 2018 is de MTB groep van Toerclub Swolland begonnen met de coördinatie van het onderhoud van de route en met het maken van plannen om de route uit te breiden. Dit in goed overleg met de gemeente Zwolle en samen met een brede groep MTB enthousiastelingen uit Zwolle en omgeving. Ondertussen is de originele route weer hersteld, is de routeaanduiding weer aanwezig en wordt er regelmatig gemaaid om de altijd oprukkende begroeiing de baas te blijven.

De eerste uitbreidingen aan de route zijn ondertussen gerealiseerd en er lopen afspraken met de gemeente welke mogelijkheden er voor de toekomst. Hierbij houden we rekening met de natuur, omwonenden en andere gebruikers van het Westerveldse bos. Met als resultaat dat er steeds meer MTBérs de route weten te vinden, getuige de data van Strava.

Programma Swols MTB festival
Toerclub Swolland organiseert op zaterdag 26 september het tweede Swolse MTB festival op Westerveld speciaal gericht op de mountainbikers uit Zwolle en omgeving.

Programma:
09:00 - 11:30 clinics jeugd
09:30 – 15:30 demo track open
11:30 – 16:00 pump track open
12:00 – 16:00 clinics volwassenen
16:00 Einde

Deelname
Deelname aan dit festival kan via de link: https://inschrijven.nl/form/2019100550638-nl Het festival begint om 09:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Kosten voorde jeugd: 2,5 Euro en volwassenen 5 Euro.
Voor wie niet met de fiets komt kan er geparkeerd worden op de P-plaats bij het Westerveldsebos aan de Kolksteeg.

Meer informatie is te vinden via https://swolsmtbfestival.swolland.nl of www.swolland.nl.

Locatie informatie

MTB-Westerveld parkeerterrein

Land
Nederland
Provincie
Overijssel
Plaats
Zwolle

Start MTB route Westerveld op parkeerplaats Westerveldse bos. ZW van het kruispunt Langenholterdijk en Kolksteeg.

Onze sponsoren