Openingsrit 2019 Handbikers

Kalender
Handbikers
Datum
2-3-2019 10:00 - 10:00
Locatie
Vervoer naar start
Eigen gelegenheid
Starttijd
9:00
Douche- en kleedgelegenheid aanwezig
Niet van toepassing
Verzorgingsposten
Ja, verzorging aanwezig

Beschrijving

Openingsrit voor alle onderscheiden groepen binnen Swolland, dus voor handbikers, Ladies, MTB en Race.

Op zaterdag 2 maart a.s. openen we gezamenlijk het toerfietsseizoen met een aantal ritten richting Vierhouten waar er koffie met gebak klaar staat bij Hotel Restaurant De Foreesten.

De racers vertrekken, ijs en weder dienende, om 9.00 uur vanuit het “DIFF Dance Center” en hun route staat nog niet vast maar het is wel zeker dat we richting Vierhouten gaan waar we na ± 40 kilometer aankomen bij de pauzeplaats. 
De groep uit Wijhe kan bij de Rode Spoorbrug aansluiten. Op de heenweg rijden we als één groep met een rustige snelheid, niet sneller dan 25 km/u, over harde ondergronden, dus verharde weg en betonpaden. Na 15 km is er een aparte route voor de mensen die het bij deze snelheid koud krijgen.
Na de pauze zal de grote groep ook weer rustig terugrijden om tussen 13.30 en 14.00 uur weer terug te komen bij een brug over de IJssel. Een aantal bikkels zullen proberen om eerder in Zwolle terug te zijn of kunnen als het mooi weer is een langere route nemen. Hiervoor zijn alternatieve GPS-routes beschikbaar.

De MTB-ers vertrekken om 9.00 uur vanaf de Rode Spoorbrug en hebben een route van ± 35 km naar Vierhouten, zoveel mogelijk over bospaden met ook een aantal singletracks maar helaas ook wat verharde weg. Ook de terugweg biedt nog een aantal uitdagende stukken aan.

De handbikers vertrekken om 10.00 uur vanaf De Ossenstal, Ossenweg 10, 8161 PZ Epe, naar de pauzeplaats in Vierhouten, zo'n 16 km verder, via een serie knooppunten. De pauze ligt op de helft en gaat over een aantal mooie bospaden weer terug naar De Ossenstal.

Hou de klepsite in de gaten of de tocht doorgaat i.v.m. de weers- en wegomstandigheden.

Informatie bij: Willem Scheffer

 

 

Routes

Het GPS bestand  kan hieronder gedownload worden op de klepsite.

 

 

 

Informatie bij: Toon Oonk

Locatie informatie

Rest. De Ossenstal, Epe

Provincie
Gelderland
Plaats
8161 PZ Epe
Straat
Ossenweg 10

Onze sponsoren