dpc

Erben Vechtdaltoertocht

Kalender
Handbikers
Datum
26-5-2018

Beschrijving

De Swolland Handbikers gaan weer net als in 2017 deelnemen aan deze mooie NTFU tocht rond Dalfsen:

 

 

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag in mei. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. Zoals altijd is er weer veel aandacht voor de landschappelijke schoonheid van de tocht en de veiligheid van de deelnemers.

50 km route: zeer geschikt voor de ‘rechte’ sturen en de elektrische fietsen. Vanaf de start wordt er via de stuw bij Vilsteren de Vecht overgestoken, daarna bij Giethmen de Regge over en via het Eerderveld en de Junnerstuw op weg naar de pauzeplaats in Stegeren. Onderweg zijn er een paar horeca gelegenheden om de elektrische fiets op te laden.

70 km route: eigenlijk bedoeld voor de sportieve hand- of E-biker. Maar iedereen kan op deze route meedoen. De route voert via de stuw bij Vilsteren en het Eerderveld naar Diffelen en vanaf daar richting Stegeren voor de pauze. Daarna via het Ommerbos terug naar Dalfsen.

 

Inschrijfgelden:
50 km € 6,00 / € 4,00 voor NTFU leden 
70 km € 7,00 / € 5,00 voor NTFU leden 

Het goede doel:
De opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en stichting ALS.

Start en finishlocatie:
Gerner Es 7c, Dalfsen. 
Volg vanaf de invalswegen naar Dalfsen de verwijzingsborden naar de ruime gratis parkeergelegenheid.

Starttijden:
50 km: 09.00 - 12.00 uur
70 km: 09.00 - 11.00 uur