Nieuws

De organisatie van de nieuwjaarsreceptie van 8 januari jl. had het bestuur geheel in handen gelegd van de Swolladies. Iedereen die geweest is, maar ook iedereen die er helaas niet bij kon zijn, heeft dat geweten. Begin december kwam er een mail met de vraag om te stemmen op je favoriete Swollander: de Swollandverkiezing van 2016!

Bij binnenkomst moest iedereen een stembiljet invullen met zijn stem op de genomineerden van de avond. Met soms een blik op het biljet van: ‘wie is dat? Die ken ik niet…’, heeft toch iedereen zijn stem uitgebracht.

Na een introductie van de voorzitter (zodat de ladies stemmen konden gaan tellen), kon de speeddate beginnen. Jazeker, de speeddate: in twee minuten die jonge MTB’er leren kennen, dat nieuwe clublid of die man die al 30 jaar lid is. Met een reactie als: ‘ik heb nog nooit zoveel mensen gesproken op de nieuwjaarsreceptie!’, zijn de Swolladies erg tevreden over de poging om de verschillende afdelingen nader tot elkaar te brengen.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de uitreiking van de bokalen. Niet alleen de bokalen die Henk Hofstee uitreikte, maar ook die van de verkiezing. In de categorie de grootste fietspechvogel heeft Hanneke van Nes gewonnen. Tijdens de clinic van Merijn de Vries, is Hanneke gevallen en heeft haar sleutelbeen gebroken. Een kleine troost is dat zij met deze pech de bokaal in ontvangst kon nemen.

In de categorie beste bandenverwisselaar kwamen twee namen uit de bus. Zij moesten laten zien wie de beste was, dus de bandenwisselwedstrijd ging van start. René Kapers bleek de snelste en ging er vandoor met zijn bokaal.

In de categorie grootste klepperaar kreeg Ruud Woudstra de eer. Hij is geprezen om zijn zeer nuttige geklep op de klepsite en in de SSOP WhatsApp groep.

De beste wegwijzer bleek Gerjan vd Werp te zijn, omdat hij vaak tochten organiseert en ook met de Start to Bike groepen altijd mooie routes rijdt.

Vrijwilliger van het jaar is Herman Oolman geworden. De club heeft vele opvallende en onopvallende vrijwilligers; Herman is erg opvallend door zijn grote inzet voor de Swolsebostocht.

Niet getreurd als je niet hebt gewonnen. We zijn ons er bewust van: ook jij had hem verdiend. Al deze prijzen zijn bedoeld als aan- of bemoediging, wie weet doet de volgende organiserende groep (MTB?) wel weer verkiezingen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen voor 2016!

Na het hoogtepunt van de avond is er tot in de kleine uurtjes geborreld in de Vrolijkheid. Naar horen zeggen heeft dit gevolgen gehad voor iemand in de SSOP groep, die wellicht iets te vroeg op de fiets is gestapt na de biertjes van die avond. Een poging een boom omver te koppen levert hem wellicht een nominatie voor fietspechvogel van het jaar op?! Gelukkig gaat het goed met hem.