Nieuws

Geen toekomst zonder plannen

Geen plannen zonder toekomst

 

In coronatijd heb je het idee dat je een beetje alleen op de wereld staat. Je bent lid van een club maar daar kun je weinig mee omdat er nogal wat beperkingen zijn in de omgang.
Nu kun je twee dingen doen: Lekker zitten kniezen in een hoekje of toch maar gewoon positief naar de toekomst kijken en zien of er nog mogelijkheden zijn.

Als rittencoördinator heb ik daarom de koe bij de horens gevat en een toerkalender in elkaar gezet, rekening houdend met de mogelijkheden die er ongetwijfeld zullen komen en de onmogelijkheden die er op dit moment zijn. Uiteraard in overleg met de verschillende planningscommissies. Let wel op dat  officieel de toerkalender pas op de komende ALV vastgesteld wordt door de leden. En natuurlijk onder het voorbehoud van de dan geldende COVID-19 maatregelen van de overheid.

Uitgangspunt is dat we ons aan de beperkingen houden die deze coronatijd aan ons oplegt.

Een planning geeft aan wat er zoal georganiseerd kan gaan worden en dat kunnen tochten zijn die op het laatste moment geen doorgang kunnen vinden maar aan de andere kant hebben we de zaken aardig op een rijtje en kun je, indien mogelijk, de organisatie van evenementen, toertochten en -ritten zeer snel opstarten.

Ook willen we, ondanks de onmogelijkheden, ervan uitgaande dat bijna iedereen in het bezit  is van navigatieapparatuur, het rijden van ritten op persoonlijke titel mogelijk maken door de tracks van deze ritten te publiceren. Dan kun je met tweetallen afspreken om zo’n tocht te gaan rijden.

Informatie en tracks gaan via de Swolland website of een WhatsApp groep (zie: **). Je kunt je hiervoor aanmelden bij de beheerder onder vermeldding van je naam en uiteraard je nummer. De beheerders zullen erop toezien dat het berichtenverkeer een beetje zakelijk blijft.

Een goed voorbeeld is dan ook de Krokustocht, onze rit op 27 februari. Op dat moment is de lockdown nog niet opgeheven. Op de klepsite zullen de tracks worden gepubliceerd op het blad van “Swolland tochten”. Je kunt dan zelf bepalen waar je de route gaat oppikken en hoe laat je gaat  starten.

Alle ritten van deze kalender worden opgenomen op de clubkalender bij de NTFU, zodat de ongevallenverzekering van de NTFU van toepassing is, naast de gebruikelijke  schadeverzekering.

Op deze manier moeten we ons toch een beetje vermaken in deze tijd.

 

Daarnaast willen we de leden vragen zich te melden als coördinator van een rit, Dit geeft je een mooie uitdaging en heel veel plezier voor de leden. Op dit ogenblik worden nog organisatoren gezocht voor de volgende ritten:

Afdeling  Datum dag tocht afstand snelheid type startplek starttijd richting
Race 13 Maart za Hattemer heuvels 90 25/28 clubrit Diff 09.00 t Harde
Race 28 Augustus za VAM-berg 125 28 clubrit Diff 09.00 Wijster
Swolladies  ?? ?? Highteatocht ?? ?? clubrit Diff ?? ??

 

Toon Oonk

Ritten coördinator

 

P.S.  *    Helaas is er te weinig informatie over de Handbikers maar ik heb er wel een plaatsje voor gereserveerd in de kalender.

       **  de beheerders van de verschillende Swolland whats-app groepen zijn:            

ma/do ritten Ruud Woudstra 06-31684712
MTB Herman Oolman  06-28312106
SSOP Hans de Groot 06-22622367
Swolladies Jeannet Meijer 06-11274713
Wintertraining Gerard Niens 06-53369725