Nieuws

Het gebied: Het oostelijke deel van de Vogezen heeft de meeste cols en ook is het meeste hoogteverschil, daardoor is hier de meeste uitdaging te vinden voor sportieve fietsers. De pittige beklimmingen zijn rond de 5-12 kilometer lang met gemiddelde stijgingspercentages tussen 5 en 10%.

Aan de westkant van de hoogste toppen (ballons) lopen de beklimmingen wat meer geleidelijk omhoog dan aan de oostkant (Elzas). Hier daal je af naar het Rijndal en zijn de hellingen een stuk steiler. Over het algemeen is het op de kleine wegen in de Vogezen niet heel druk en er zijn ook een aantal uitdagende beklimmingen waar je amper auto's tegenkomt. Op de bekendste cols zijn tijdens het hoogseizoen meer auto's en motoren.

Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon met zijn 1343m hoog, maar er is meer te fietsen.   

De routes: Om lekker te kunnen fietsen in de Vogezen hoef je niet een rasechte klimmer te zijn. De beklimmingen zijn grofweg genomen ‘halve Alpen’. We hebben routes klaar staan, waarin alle fiets hoogtepunten uit de omgeving van La Bresse opgenomen zijn. Uiteraard leveren we deze op GPX aan. We kunnen in overleg nog een enkele route met minder HM voorzien.  

 • Route 1: 60km – 1390hm – Col de Bramont – Col de la Vierge – Col de Brabant
 • Route 2: 75km – 1818hm – Col de Grosse Piere – Cote du Haut du tot – Col du Sapois
 • Route 3: 106km – 2800hm – Col de la Schlucht – Petit ballon – Col du Platzenwasel
 • Route 4: 130km – Ballon d’Alsac - La planche des belles filles - Ballon du Servance
 • Route 5: 123km – 2650hm – Col du Grand ballon zuid – Col de Oderen
 • Route 6: 87km – 1800hm- Col de Grand ballon noord – col de Oderen
 • Route 7: 102km – 2265hm – Col de la Schlucht – Collet du Linge – Col de Bonhomme
 • Route 8: 105km – 2550hm – Col de Ramonchamps – Col de Chevreres – Col de Croix
 • Meer routes? Uiteraard kunnen wij deze verzorgen. 

Het hotel: Delphine en Marc heten je van harte welkom in hotel "Hôtel du Lac des Corbeaux". Het hotel bevindt zich aan de rand van het authentieke dorp "La Bresse" in het centrum van de hoge Vogezen. Ze zijn gespecialiseerd in het ontvangen van fietsgroepen. Het hotel is dan ook voorzien van 2 afgesloten fietsstallingen. Een ideale uitvalsbasis naar de bekende fiets highlight van de Vogezen zoals bijv. Ballon d'Alsace en Grand Ballon. We nuttigen hier het ontbijt en avondmaaltijd, terwijl de bar gedurende de middag en avond geopend is voor een drankje om de dag nog eens samen na te praten. 

De keuken is het domein van Delphine. Zij zorgt ervoor dat er zowel heerlijke Belgische als ook typische streekgerechten geserveerd worden. Met alle plezier past ze de maaltijd voor fietsers aan met veel pasta's. Ook speciale wensen van volwassenen (vegetariër) weet ze graag vooraf, ze hier rekening mee gehouden kan worden.  Iedere zaterdag is er een raclette avond met een zeer uitgebreid groenten en vleesbuffet.

Het vervoer: Racefietsen gaan mee in een gesloten fietsaanhanger, achter een luxe touringcar. Je hoeft geen extra maatregelen te nemen, enige dat we vragen is jouw bidons, zadeltasje en pompje van jouw fiets af te halen! Uiteraard ben je verder vrij om extra beschermingsmateriaal aan te brengen om je frame te beschermen. Dit is echter niet noodzakelijk.

De prijsopbouw: De groepsreis via Wielerbus bestaat uit de volgende (hierboven vernoemde) facetten; Vervoer, verblijf, routes. Op basis van 25 personen € 580,00 p.p. op basis van gedeelde kamers.

In deze prijs inbegrepen: 

 • Vervoer per fietsbus vanuit Zwolle naar La Bresse op 9 augustus 2020.
 • Opmaak draaiboek reis.
 • Routes per GPX.
 • Chauffeur is tevens reisleider
 • Verblijf op basis van Halfpension, 6 nachten, op gedeelde kamers.
 • Eigen (eenpersoons) kamer beperkt mogelijk i.v.m. grootte hotel.
 • Vervoer per fietsbus vanuit La Bresse naar Zwolle op 15 augustus.

Aanmelden en betalen:

Je kunt je aanmelden bij:

Gerard Niens

gerardniens [AT] kpnmail [DOT] nl

Leden van Toerclub Swolland kunnen zich aanmelden tot 15 februari 2020.

Indien er onvoldoende deelname van Toerclub Swolland  is zullen we de inschrijving openstellen voor andere fietsliefhebbers.

De bijdrage voor deelname dient 1 april 2020 bijgeschreven te zijn op rekening van

Toerclub Swolland

NL87 RABO 0387 3898  14

o.v.v. Vogezen 2020

Organisatie:

De organisatie is wederom in handen van Henk van Gerner en Gerard Niens