Nieuws

Beste Swollanders,

Namens Paul van Dam, bij een aantal bekend als instructeur voor wegkapiteins, worden fietstrainingen voor het winterseizoen aangeboden aan alle leden.
Wil je een keer wat anders doen dan spinning lessen, dan is dit wellicht een leuk alternatief.

De trainingen worden gegeven bij Squash & CardioFit Centrum Zwolle

 De trainingen zijn opgebouwd volgens de huidige maatstaven waaraan trainingen voor fietsers moeten voldoen. Een voorbeeld hiervan is: W-up,, Kern 1, relatieve rust, Kern 2, relatieve rust, Kern 3 en de cooling down. De trainingen worden gedurende de zes maanden indoortraining telkens aangepast aan de periodisering. Inspanning en rust wisselen elkaar af, tijdens de trainingen en ook in de opbouw. Een hele mooie manier van ‘overwinteren’. Het effect is dat mensen gedurende de winter groeien op het gebied van conditie en kracht.

Bij aanvang van de trainingscyclus en vervolgens maandelijks wordt een FTP-test afgenomen. Dit kan tijdens de reguliere les en ook op een ander moment in het sportcentrum. De trainingen worden gemonitord door een app die op de mobiele telefoon wordt geïnstalleerd. De gegevens kunnen vanuit deze app gedeeld worden met Garmin en Strava,

Voorbeeld: man van rond de 30 jaar oud. Tijdens de eerste test in oktober rijdt hij 132 watt gemiddeld over 60 minuten. Tijdens test eind maart rijdt hij 264 watt gemiddeld over 60 minuten. Een verdubbeling van zijn vermogen! Ook viel op te merken dat zijn VO2 Max hoger was geworden!

Verschillen met spinning
De trainingen zijn op alle onderdelen verschillend van spinning. Bij spinning zijn de inspanningen, op heel veel momenten tijdens 45 minuten, hoog. Het effect hiervan is dat je traint in trainingsomstandigheden die ver afstaan van fietstrainingen. Denk hierbij aan de oefening ‘running’, een oefening die je nimmer op de fiets uitvoert en zwaar belastend is voor de knieën en de spieren en pezen eromheen.

De Cycle-XL zijn fietsgericht en de oefeningen en onderdelen die worden aangeboden zullen ook worden herkend door de deelnemers. Denk hierbij aan duurtrtainingen, intervaltrainingen en combinatietrainingen. Alles gericht op effectief, prettig en opbouwend trainen. Het doel van deze trainingen is om conditioneel, mentaal en technisch beter te worden. Tijdens de trainingen letten we goed op de deelnemers, spreken ze regelmatig en op basis van de feedback worden de trainingen eventueel direct aangepast. Ook is het zo in dat de deelnemers gedurende de training heel specifiek kunnen trainen op hun eigen niveau.

Om de beleving nog sterker te maken worden er tijdens de trainingen video’s gedraaid van profkoersen. Groot beeld, hoge kwaliteit en ondersteunend aan de trainingen.

De trainingen worden op dinsdag 19:00 uur en donderdag 20:00 uur door Paul verzorgd. Op dinsdag 20:30 uur en woensdag om 20:00 uur door Ed Lokhorst.

 

Meer info en een inschrijfformulier kan je hier downloaden.

De aanmelding mag rechtstreeks naar het Squash & Cardiofit Centrum verstuurd worden.

 

Onze sponsoren