Nieuws

Op zaterdag 2 maart hebben een groot aantal Swollanders de openingsrit gereden.

Met drie startplaatsen en verschillende startmoment was het voor eenieder mogelijk om een route te nemen waarvoor op dat moment voldoende fiducie was. Zo startte de Handbikers om 10.00 uur vanaf de Ossenstal en werden deze begeleid door twee vrijwilligers uit MTB-groep (Brenda en Jeanette) die niet zover wilden fietsen.

De Mountainbikers hadden er niet zoveel vertrouwen in en de meesten hadden hun racertje uit de schuur gepakt om de tocht op die manier te rijden. Helaas bleef er zodoende maar 1 echte MTB-er (Wim) over om naar Vierhouten te fietsen.

De grote groep met een racefiets startte bij Diff Dance Center om 9.00 uur voor een mooie tocht in een vriendelijk tempo. Bij de start werd er al gesplitst in een snelle en een rustige groep vanwege de wensen van de verschillende deelnemers. Bij de Hanzeboog stonden er meer Swollanders te wachten dan verwacht en werd de snelle groep uitgebreid en de rustige groep gesplitst. Zo reden er drie groepen richting Vierhouten. Met maar één lekke band in de rustige groep en een grote fout in de snelle route kwamen we op ons gemak aan bij onze pauzeplek “Hotel de Foreesten”, waar de koffie en het gebak zich goed lieten smaken. Hier sloten ook onze mountainbiker en handbikers, inclusief begeleiding aan. In deze chaos was het wel moeilijk om het aantal deelnemers te tellen maar op een zeker moment kwam ik toch aan 49 fietsers. Een mooie opkomst mag je wel zeggen. Een goede reden om deze tocht voor volgend jaar ook maar weer te organiseren. In de loop van dit jaar zal ik de routes zodanig proberen aan te passen, dat er dan geen fouten meer inzitten.

Op de terugweg ging het twee groepen terug naar Zwolle, lekker voor de wind en tegen de verwachting in, met een bleek zonnetje aan de hemel. Hoewel we over verschillende routes reden we kwamen bijna tegelijkertijd weer aan, want bij het Engelse Werk kwamen de restanten van beide groepen elkaar weer tegen.

Al met al een fijne fietsdag.

Toon

 

Kijk hier voor een video van de handbikers op hun openingsrit: