Nieuws

Ik ben een derdejaars sociale geografie & planologie student aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als onderdeel van het schrijven van mijn bachelor thesis doe ik onderzoek naar de motivatie van hardlopers en wielrenners/fietsers/mountainbikers om op bepaalde plekken te sporten. Het gaat hier om hardlopers en fietsers die in steden wonen. In het bijzonder ben ik benieuwd of stedelingen sport beoefenen in de Urban Fringe* en waarom ze dit wel of niet doen. Uiteindelijk wil ik te weten komen hoe plaatsen in de Urban Fringe aantrekkelijker gemaakt kunnen worden voor sportief/recreatief gebruik door hardlopers en fietsers.

*De Urban Fringe is het gebied dat de brug vormt tussen stad en platteland, het is niet strikt te classificeren als urbaan maar ook niet als ruraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan relatief groene gebieden net buiten de bebouwde kom van steden. Deze gebieden herbergen vaak functies van zowel steden als van het platteland. De inwoners van deze gebieden maken veelal gebruik van stedelijke voorzieningen.
Voor de duidelijkheid: deze enquête is alleen bedoeld voor hardlopende of (recreatief/sportief) fietsende inwoners van steden.

Uw anonimiteit wordt gegarandeerd bij uw deelname aan dit onderzoek. U kunt het invullen van de enquête te allen tijden beëindigen. Voor vragen en opmerkingen kunt u mij per e-mail bereiken via l [DOT] j [DOT] schaafsma [AT] student [DOT] rug [DOT] nl.

De enquête kan hier ingevuld worden.

Hartelijk dank voor uw bijdrage aan dit onderzoek!

Luuk Schaafsma