Nieuws

Na het prachtige buitenland weekend in het Weserbergland is het aankomende zaterdag tijd voor de al eerder aangekondigde SSOP Ride Twente oftewel de SSOP-sponsorrit ten bate van de Home Ride van de Swolladies en uiteindelijk ten faveure van het Ronald McDonald Huis in Zwolle.
Om deze mooie tocht door het Sallandse- en Twentse land te mogen meerijden betaald men minimaal 10 euro sponsorbijdrage (meer mag maar hoeft niet). Dit bedrag kan voor aanvang betaald worden aan Hans de Groot waarna deze de totale opbrengst na afloop zal overdragen aan de Swolladies.

De SSOP Ride Twente is een 180 km lange tocht op de welbekende SSOP-snelheid (28 km/h); voor diegenen die deze afstand te lang vinden is er ook een 130 km variant.
Zowel de 180 km als de 130 km gaat eerst richting het oosten om bij Mariënberg af te buigen naar het Twentse land. Na ongeveer 55 km is er een gezamenlijke koffiestop in Vasse. Vervolgens gaan we via de Hooidijk richting de Duitse grens, hier buigt de 130 km ons buurland in terwijl de 180 km via o.a. de Kuipenberg bij Ootmarsum wat dieper Twente induikt. De 130 km gaat verder langs de Duits-Nederlandse grens om via het Vechtdal terug te keren in Zwolle. Een eventuele 2e koffiestop zal voor deze variant in onderling overleg plaats moeten vinden.
De 180 variant heeft een 2e koffiestop in Rijssen om vervolgens via de Holterberg (overdwars), Heeten en Broekland weer richting Zwolle te gaan.
Al met al een mooie trainingsrit voor uitdagende fietsplannen verderop in het seizoen.

De start is gepland om 08:30 uur en vindt plaats bij Café Restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Zwolle/Wijthmen. Na afloop is er hier ook gelegenheid tot het nuttigen van een hersteldrankje.
Voor alle duidelijkheid: de SSOP Ride Twente is geen clubrit en alle consumpties zijn derhalve voor eigen rekening....

Tot zover het informatie en logistieke gedeelte. Ik hoop, en verwacht eigenlijk, een mooie opkomst. De weersvooruitzichten zijn bijna zomers te noemen dus daar kan het niet aan liggen.
Weet je nu al of je mee gaat? Geef dat dan via de Klepsite even aan, zodat we alvast een globale inschatting kunnen maken van de groepsgrootte. Mocht je nog twijfelen....denk dan aan het doel van de tocht en kom zaterdagochtend naar De Mol!

Voor de tracks zie klepsite forum SSOP