Nieuws

 • Kennismaking TEAMERS

  Op donderdag 18 april vanaf half 8 tot half 10 kun je kennismaken met Teamers. Hoe werkt het? Wat kun je er mee? Hoe wordt het op dit moment gebruikt door Swolland?  hoe kun je het e.v.t. zelf gebruiken/installeren? In een half uurtje kunnen we je het een en ander laten zien en je eventueel verder helpen met de installatie op je smartphone.


 • 2 Workshops onderhoud in april

  In samenwerking met Xycletracx  worden er voor de leden twee workshops onderhoud georganiseerd bij Xycletracx: 

  -        Basis (band wisselen, onderhoud/schoonmaken, banden checken, remmen stellen/controleren, zadelhoogte, soorten zadels, etc.):  op 4-4-2019

  -        Gevorderden (remmen stellen vervangen, derailleur afstellen, tubeless banden, ketting vervangen/repareren, balhoofd checken, etc.): op 11-4-2019


 • Tom Veelers en Anko Boelens te gast op Presentatieavond FTC Heikera

  In de aanloop naar het nieuwe fietsseizoen organiseert Fietstoerclub Heikera traditiegetrouw de Presentatieavond. Deze vindt plaats op donderdag 7 maart bij BijNe9en in Heino.

  Het belooft een boeiende avond te worden, want het bestuur heeft dit keer als gastsprekers Tom Veelers (ex-profrenner) en Anko Boelens (teamarts Sunweb) weten te strikken! De avond wordt op vakkundige wijze aan elkaar gepraat door Simone Chapel, onder meer bekend als sportjournalist van RTV Oost.

  Als instructeur van BikeChallenge zal Tom Veelers dit voorjaar (samen met o.a. Maarten Nijland) voor Heikera clinics verzorgen. 
  De ex- profrenner uit het Twentse Ootmarsum zal tijdens de presentatieavond een inkijkje geven in de boeiende wereld van de profs en uitgebreid vertellen over zijn carrière en ervaringen in de tour. Daarbij komen ongetwijfeld veel boeiende verhalen en leuke anekdotes naar boven! 
  Wat is zijn levensverhaal? Hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij een profclub en hoe zwaar is dit? Deze en vele andere vragen zullen de revue passeren.

  Ook Anko Boelens, de tweede spreker van deze avond, heeft een interessant verhaal. De Groninger zal vertellen over zijn leven en werk als teamarts van Sunweb. Hoe komen trainingsschema’s tot stand, welke blessures komt hij veelvuldig bij de renners tegen? Wellicht heeft hij nog wat nuttige tips & tricks voor ons amateurwielrenners!

  Mis deze gezellige, inspirerende avond niet! Ook niet-leden zijn van harte welkom!

  De avond wordt donderdag 7 maart gehouden in de Ridderzaal van BijNe9en, Canadastraat 9 te Heino.
  Aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur

  Entree: leden Heikera gratis 
  Niet-leden: 7 euro, inclusief consumptie

  www.heikera.nl


 • Openingsrit 2019

  Op zaterdag 2 maart hebben een groot aantal Swollanders de openingsrit gereden.

  Met drie startplaatsen en verschillende startmoment was het voor eenieder mogelijk om een route te nemen waarvoor op dat moment voldoende fiducie was. Zo startte de Handbikers om 10.00 uur vanaf de Ossenstal en werden deze begeleid door twee vrijwilligers uit MTB-groep (Brenda en Jeanette) die niet zover wilden fietsen.

  De Mountainbikers hadden er niet zoveel vertrouwen in en de meesten hadden hun racertje uit de schuur gepakt om de tocht op die manier te rijden. Helaas bleef er zodoende maar 1 echte MTB-er (Wim) over om naar Vierhouten te fietsen.


 • ALV 2019

  Op maandag 4 februari zal de jaarlijkse ALV gehouden worden.

  U bent van harte welkom bij Restaurant Urbana, Wipstrikkerallee 213, 8025 AH Zwolle

  De vergadering zal om 20.00 uur beginnen. Voorafgaand aan de vergadering zullen de financiële stukken klaar liggen om ingekeken en doorgenomen te kunnen worden.
  De agenda en overige benodigde stukken zullen per mail toegezonden worden.

   

   


RSS feed club

feed-image

Onze sponsoren