Nieuws & verslagen

 • Duchenne Heroes 2017 was gaaf!

   

  Bedankt Swolland!

  Naast de Homeride heeft Swolland nog een goed doel gesteund. Mede dankzij de club en haar leden heb ik meegedaan aan Duchenne Heroes. Dit ambitieuze MTB evenement heeft als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Met alle mensen om mij heen heb ik dik 3.800 euro in kunnen zamelen en daarmee mocht ik van start. In september was het dan zover: 7 dagen, 700 kilometer, 13.000 hoogtemeter en een prachtige route van Duitsland naar Eindhoven. Een geweldig evenement waar ik je graag in mee wil nemen. 

  Beleef het mee

  Beleef mijn avontuur mee op http://bikepack.nl/700km-in-7-dagen-dat-is-duchenne-heroes/


 • Het MTB programma voor komende winter is bekend!

  De mountainbikers van Swolland hebben een nieuw programma samengesteld voor de zaterdag ritten. Naast een aantal ritten in Hattem/Heerde staan ook de MTB routes in Rijssen, Havelte en Sleen op het programma. In het programma zijn ook een paar speciale ritten opgenomen. Kijk voor het volledige programma op onze MTB programma pagina.

  Halloweentocht in Eerbeek

  Op 29 Oktober 2016 vindt de 5e editie plaats van de Halloween Ride Eerbeek.Een parcours door de wereld van Halloween in Ghost Town Eerbeek, een wereld die je hartslag zal opjagen en je sneller zal doen fietsen dan je ooit gedaan hebt, vier routes met een beleving die je bij zal blijven.

  Laat je verrassen door Halloween Eerbeek.

  Nightride Wilgenweerd Nijverdal

  Zoals de naam doet vermoeden: een rit in het donker. Lampen aan en rijden maar!

  NTFU Ritten

  Naast de eigen ritten staan er ook een aantal NTFU ritten op het programma.


 • Rabo Swolsebostocht 13 februari 2016 goed verlopen

  De afgelopen Rabo Swolsebostocht was goed bezocht. Ondanks de mist in de vroege ochtend stonden ca 65 vrijwilligers klaar om de 405 deelnemers te ontvangen en hen te voorzien van 3 mooie routes over 30, 45 en 60 km door het Swolsebostocht en aanpalende bossen. De twee verzorgingsposten werden goed bezocht en we kregen veel positief commentaar. Helaas moesten ook 4 mensen met mechanische problemen aan hun fiets op gehaald worden, maar dat kon ook snel verholpen worden door de organisatie.

  Een selectie van de foto's kan hier gevonden worden. De foto's kunnen ook toegezonden worden per e-mail door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van het fotonummer DSX xxxx, links onder de foto in het album.


 • Het MTB programma is bijgewerkt

  De mountainbikers van Swolland hebben een nieuw programma samengesteld voor de zaterdag ritten. Naast een aantal ritten in Hattem staan ook de MTB routes in Rijssen, Havelte en Sleen op het programma. In het programma zijn ook een paar speciale ritten opgenomen. Kijk voor het volledige programma op onze MTB programma pagina.

  Dauwtrappen

  Frisse lucht, opkomende zon, met dauw bedekte heidevelden: dauwtrappen! Op 5 mei gaan de MTB'ers in alle vroegte van start om bij het ontwaken van de natuur door het bos te rijden. Een leuke rit die net even anders is!

  Trans Veluwe

  De Trans Veluwe is een lange MTB rit van ca. 100 kilometer. We vertrekken op 14 mei gezamenlijk vanaf NS Station Zwolle naar Arnhem. Vanuit Arnhem fietsen weer terug naar Zwolle over een grotendeels onverharde route.

  NTFU Ritten

  Naast de eigen ritten staan er ook een aantal NTFU ritten op het programma. Voor de aankomende periode zijn dat:

  • Schwalbe Lentetocht (Nunspeet) op 9 april
  • Theo de Rooij Classic (Rijssen) op 4 juni
  • Sallands Mooiste (Haarle) op 3 juli

 • Rabo Swolsebostocht zaterdag 13 februari

  Zaterdag 13 februari organiseert Toerclub Swolland de Rabo Swolsebostocht. De tocht wordt verreden in de afstanden 30, 45 en 60 kilometer.

  De routes zijn volledig uitgepijld en gaan door de mooie bossen en heidegebieden tussen Hattem, Wapenveld en Heerde. De paden wisselen af tussen snelle zandpaden en smalle, slingerende bospaadjes.

  Meer informatie is te vinden op de Swolsebostocht februari pagina. De GPX routebestanden zullen vanaf vrijdag 12 februari te downloaden zijn vanaf deze website t/m za 13 februari.


RSS feed MTB

feed-image