Fiets & Geniet

 Wat is Fiets & Geniet?  
 
In Nederland, fietsland bij uitstek, zijn bijzonder veel mogelijkheden om te fietsen. Er is een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten, er zijn vele mooie fietsroutes en goed georganiseerde fietstochten. Fietsen is meer dan een mogelijkheid om van A naar B te komen. Het is een activiteit waarbij je kunt genieten van de natuur die Nederland biedt, de buitenlucht én je gezelschap. Daarnaast is fietsen simpelweg een gezonde bezigheid. 

Fiets & Geniet is het onderdeel van de NTFU waar gezondheid en het genieten van natuur en cultuur onderweg centraal staan. Mooie tochten maken op stads- of hybride fiets en u steeds weer laten verrassen door wat ons land te bieden heeft. NTFU-verenigingen en/of –organisaties hebben een uitgebreid aanbod aan activiteiten die passen bij uw fietsbeleving. Daarbij kunt u denken aan de wekelijkse fietstocht bij een fietsvereniging of meedoen aan de Drenthse Fietsvierdaagse. NTFU- verenigingen en -organisaties bieden u de kans om in gezelschap van andere fietsers de fietssport te beleven en uw conditie te verbeteren. En dat is waar wij in geloven: samen fietsen betekent vaker, gezonder en veiliger fietsen! 

Swolland biedt de mogelijkheid aan om onder begeleiding toertochten te fietsen. De begeleiders stippelen iedere week een route/tocht uit, waarbij een gezellige pauze met een kopje koffie, appeltaart of boterham zeker niet ontbreekt.